God Jul!

Vill bara kika in här och önska alla en riktigt god jul ! Klapparna är ännu inte öppna , men granen är i alla fall klädd och jag är redo för allt var dagen har att erbjuda :) GOD JUL ! 
 




 

Dan före dan

Efter tre dagars jobb på Ica har jag nu slagit mig ner i soffan tillsammans med delar av familjen för att kolla på Bingolottos uppesittarkväll :) Hoppas givetvis på att kamma hem storvinsten ikväll ! Det har varit sjukt mycket folk och handlat (no shit) idag så dagen har gått väldigt fort :) Känns verkligen inte som att det är julafton imorgon , men hoppas att julkänslan infinner sig inom kort , sen är det liksom försent ;) Det löser sig säkert på något vis ! 

Nu börjar första bingospelet, bäst att hänga med :) Hoppas att ni får en fin kväll ! 

Tredje Advent

Tiden springer iväg i en rasande fart och idag är det redan tredje advent vilket innebär att det är 9 dagar kvar till jul ! Jag har några julklappar kvar att fixa , men annars är allt klart inför jul . Har visserligen inte bestämt mig vad jag ska ha på mig men det löser sig förhoppningsvis det också :) 

Veckan i Sätila har gått väldigt fort ! Himla mysigt och vi hann ju med en hel del :) Bakat pepparkakor , slagit in julklappar till julklappsleken , satt nejlikor i apelsiner , varit på IKEA och köpt lite nytt till hans lägenhet , pluggat å bara myst är några saker vi hunnit med !

Även helgen har gått undan . I fredags var det julmys hos tremänningen Sofie med syrran och igår pluggade jag i stort sett hela dagen . Hann med å skriva julkort på kvällen där också :) Idag har jag julpyntat , fixat det sista med den individuella uppgiften som ska in imorgon och lite annat småfix som måste göras !

Måste ju berätta om mitt nya vrålåk också ! I torsdags ringde pappa mig och sa att han hade lagat peggan . Min första reaktion var postitiv , tyckte att det var bra att ha en bil i alla fall . Sen slog det mig att jag skulle behöva köra den skrothögen ett tag till vilket inte alls kändes särskilt säkert ;) När mamma sedan hämtade mig i Limmared letade jag efter vår silvriga volvo men kunde inte hitta någon . Det tog några sekunder innan jag fattade att mamma satt i en silvrig peugeot 307 . Ni anar inte min lycka ! Mamma och pappa ville överraska mig och hade därför ljugit lite för mig ;) På något konstigt sätt känns det som att det är min bil , trots att den inte ens är min ! Givetvis har den några repor och andra skavanker men det är en väldig förbättring jämför med den andra peugeoten . Den silvriga peggan är 10 år nyare än den andra , bara det säger ju en hel del ;)

Nu ska jag göra i ordning mig . Det vankas julbord i eftermiddag , nomnom :) Hoppas ni har haft en fin helg !


Det doftade underbart i M:s lägenhet när jag lämnade den i fredags .
Sofies otroligt söta hundvalp Bonzo , lika mjuk och gosig som han ser ut att vara :)

Måndag - kväll

Helgen har gått i ett ! M kom och överraskade mig genom att komma och hämta mig i fredags . Direkt efter att han hade slutat jobbet på förmiddagen så åkte han till mig , hur gulligt ?! :) Så på fredagkvällen åkte vi till Liseberg och gick och strosade på julmarknaden . Jättemysigt faktiskt , trots att det var ganska kallt ! I lördags var vi på kalas i Munkedal . Med tanke på att det är en bit dit så tog det i stort sett hela dagen från kl. 11.00 . Igår bakades det pepparkakor och efter det var vi över hos grannen med nybakta pepparkakor och drack kaffe :) Sammanfattningsvis har det varit en himla mysig helg , trots snöovädret (det hör ju lite den här årstiden till) ! 
 
Nu sitter jag i M:s lägenhet och ska strax fortsätta plugga . Jag skrev en kort stund innan jag började skriva här istället , så nu är det väll dags att återgå till det igen !
 
Avslutar inlägget med några bilder från helgen ;
 

 
Ni kan ju tro att helgens händelser har höjt julkänslan och julstämningen en hel del ;)
 

Peggan har gått ur tiden

Detta skrev jag på facebook i förmiddags :

"Igår vid 15.30-tiden åkte jag och vita faran vår sista tur tillsammans ! Vi har gått igenom mycket tillsammans ; ett, besök i diket , en pedal som hänger sig ibland (inte alls så roligt som det låter) , 1:ans växel hoppar ur titt som tätt när den står stilla , trasig hastighetsmätare (vanesak!) , trasig handbroms , stendör ibland vid körning (bara att starta igen, det brukar fungera) , höger bakdäck är inte fullt så rund som de övriga tre däcken och sen igår fungerar inte heller pedalbromsen som den ska (en riskfylld sista resa från Tranemo hem igår fick jag veta i efterhand) ! I övrigt i gott skick (förutom lite rost på sidorna) , någon intresserad ? :)"

Igår när jag åkte hem från Tranemo kändes bromspedalen konstigt men jag fortsatte hemåt . Pappa brukar alltid säga "Det är inget farligt , det kan du köra med!" , därför tvekade jag en del om jag skulle säga det eller inte för jag trodde inte att det var något farligt . Pappa var ute å provåkte och konstaterade ganska fort att det var fel på pedalbromsen och att den inte ska köras med . Eftersom att vi redan innan detta hände har kollat runt på andra alternativ var det ingen tvekan om att det är skroten nästa för den bilen . Pappa tror ändå inte att den kommer gå igenom besiktningen (kolla bara på facebooks-inlägget ovan , det är ju inte lite grejer som är fel på den) i januari och vill därför inte kosta på den något eftersom att den har såpass många år
(årsmodell -96) på nacken . Detta gjorde det hela lite svårare eftersom att vi numer endast har en bil och inte två . Troligtvis kommer jag stanna lite längre än till på måndag i Sätila (som det först var tänkt) för att bil-problemet ska lösa sig för tillfället ! Tills vi har köpt en bil får vi pussla ihop dag för dag , men det ska nog lösa sig det också .
 
Tanken slog mig igår att det faktiskt var sista gången jag körde den igår , och det känns nästan lite sorgligt (trots att den är mer fara än säkerhet att köra den nu) . Vi har ju faktiskt upplevt en hel del ihop så det är väll kanske inte så konstigt och det kommer säkert kännas lite underligt den dagen jag kör en felfri bil ;)

Stormen Sven

Den här Sven har allt ställt till det för oss ! Det började ju snöa redan igår när jag var påväg hem från Tranemo . I Tranemo var det snöblandat i luften men när jag kom närmare Dalstorp var det helt vitt på marken och det verkar som att det har hållit på hela natten . Vid 5.15 vaknade jag imorses av att hem-telefonen ringde . Pappa fick bege sig ut och jobba och efter det kunde inte jag somna om . Jag kan nu konstatera att jag hinner med mycket på en dag om jag går upp tidigt . Hittills har jag käkat frukost två gånger , kollat på julkalendern , pluggat en bra stund (började 6.15 imorses , det måste vara rekordtidigt!) samt utforskat kameran lite . 
 
Tanken var att jag skulle fara till Sätila om en kvart men på grund av snöovädret har jag fått skjuta lite på det . Om jag åker i eftermiddag eller imorgon får tiden utvisa . Det beror helt och hållet på vädret och Sven himself . 
 
Min födelsedag var föresten jättemysig i förrgår . Fick så många fina presenter som jag blev så nöjd med :) Tack alla ! Knäppte några bilder på blommorna och på en bok med fototips som jag fick i onsdags med de har jag inte lagt in i datorn än så så länge får det duga med en mobilbild på blommorna ;

Som vanligt är det inte den bästa kvalitéen men det är väll bättre än inget antar jag ;)
 

Fjärde december

Mitt liv som 20-åring är till ända och idag påbörjar jag livet som 20-plussare ;) Känns helt okej faktiskt !
  
En väldigt gammal bild på mig . Här är jag 11 månader :)

Välkommen december och första advent

Idag lämnar vi november bakom oss och välkomnar december . Min jobbhelg är till ända och helgen har gått i ett . Igår när jag kom hem städade jag och mitt i allt kom syrran hit och sällskapade mig . Hon hjälpte mig med det sista i städandet och sedan lagade vi mat för att avsluta kvällen hos våra yngsta kusiner :) Gårdagen gick väldigt fort och innan jag visste ordet av det var jag tillbaka på jobbet imorses för att avverka 8,5 h . Överlag har det gått väldigt bra idag trots att det stundtals har varit lite drygt . Sen jag kom hem har jag hunnit tända pannan , lagat mat , tömt diskmaskinen , gjort grönsakslådor till imorgon , ätit och tänt det första ljuset .
 
Första december innebär även att julkalendern började imorses . Årets julkalender heter "Barna Hedenhös uppfinner julen" och imorses kollade jag på första avsnittet . Svårt att ha en uppfattning redan efter första avsnittet men jag kommer absolut att ge det en chans , tror det kan bli bra det där :)
 
Nu har jag slagit mig ner i soffan och kollar på Hellenius Hörna . Tänkte springa igenom duschen om en stund . Känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli en sen kväll för min del ! Förstår inte att det kan vara så jobbigt att sitta i soffan och inte göra någonting ;) 
 
Det första ljuset är tänt och nedräkningen till jul har börjat . December är helt klart en av de mysigaste månaderna på året :)

RSS 2.0