It's Summer

Visst hör det sommaren till att gräset ska slås och tas in , antingen som bal eller löst ? Att åka hölass påminner mig om barndomen . Det var väldigt roligt och uppskattades mycket . Det uppskattas dock inte lika mycket att man gör balar av höet mitt i natten . . . Tur att jag kunde sova så länge jag ville imorses :)




Valpisar











Så söööta !

Einars Udde














Another Day

Som ni säkert förstår så kommer inte bilderna komma upp ikväll , som jag först sa , men en solig , varm och fin dag som denna måste man ta vara på . Bilderna får helt enkelt vänta tills en annan dag :) Om jag är smart väntar jag tills det är grått och trist ute igen ( så där som det var förra veckan ! ) , inte för att jag hoppas på det men då kan jag ägna mer tid åt bloggen utan att få dåligt samvete ;) Jag ligger lite efter om man säger så . Här kommer i alla fall en bild från onsdagens fotografering , alltid något !


How wonderful life is

Dagen har varit toppenbra . Anlände hos mormor och morfar vid strax efter halv tolv . Väl där bjöds det på lunch ( fläskfilé med bacon och champinjoner , potatisgratäng , sallad och melon ) , till efterrätt serverades det cheesecake med hallon och blåbär . Innan vi for hem fikade vi med bullar , kakor och saft . Hungriga var vi verkligen inte när vi åkte därifrån . Hon kan hon , min mormor ♥ På hemvägen åkte vi över Gislaved för att få en del saker uträttat . Vi stannade också till i Nittorp för att visa vår uppskattning från balen och studenten , hihi :) På hemvägen ( ja hela dagen ) var jag hur varm som helst vilket fick mina tankar att tänka på baaaada ! Sagt och gjort , jag ringer min vän Anna och frågar om hon är sugen på att bada vilket hon givetvis var ( vem är inte det i denna värmen ? ! ) . Ungefär en timme senare befann vi två , plus Johanna ,  oss vid lagmanshagasjön . Där stannade vi några timmar och jag kom hem för ungefär en timme sen . Spontant och härligt , precis som det ska vara ! Nu sitter jag här och kliar mig i ögonen . Funderar på om jag ska besöka sängen redan nu . Efter en fin dag är det inte konstigt att jag är trött . . .


Kalas

Nyss hemma från kalas , min lillkusin fyller åtta år idag :) Vi har hittat på massa skoj ! Mer om det imorgon , då kommer även bilder upp . Imorgon bär det av till mormor och morfar så de kommer inte upp förrän framåt kvällen . Det kommer även upp fler bilder imorgon från fotandet igår . Hoppas att ni haft en lika varm och fin dag som jag har haft ♥

Måsjävel




The Bridge








Bystadsjön















Bystadsjön ikväll , spegelblankt och underbart !

Sommar , sommar och sol !

Åh vilket underbart väder det har varit idag , ja det är fortfarande ! Sov lite längre än vad jag först hade tänkt men det är aldrig fel att sova . Det var ju tydligen välbehövligt . Efter frukosten gick jag ut och la mig i solen och tillbringade fyra timmar där . Nu har jag liiite ont , framförallt på armarna . Fast hellre det än att det är regnigt och mulet som det var förra veckan . Vid strax efter fyra hämtade fina Lina mig och vi styrde kosan mot Tranemo för att uträtta ett ärende . Innan vi åkte hem köpte vi oss varsin glass . Det var mumsigt i den här värmen vill jag lova :) 

Sitter och kollar på Smala Sussie nu .
- Fan Pölsa , det sitter två knarkare i din soffa !
- Va ? ! Två bara ? !

De har sån härlig dialekt . Värmländska låter underbart ! Jag gillar den filmen , den är härlig .

Igår hade jag lite filmmaraton här hemma . Kollade på gamla filmer som Hip Hip Hora , Fucking Åmål , Hata Göteborg , Fjorton Suger och Älska Mig . Jag laddade även upp lite bilder från midsommar på facebook så nu vet ni var de finns :)

Ska plocka undan lite på mitt rum nu sen får vi se vad som blir av den här kvällen !

En bild - Midsommarafton



Ingen midsommarstång , ingen krans , ingen sillunch . Istället hade vi en blomma i håret , grillade kött , lekte lekar och hade det allmänt trevligt !

Midsommarafton

Nu har timmarna slagit över tolv och det är midsommarafton . Ska strax gå och lägga mig för att inte sova allt för länge imorgon :) Framåt eftermiddagen beger jag mig som sagt var till Falkenberg för att fira där . Vad är det vi firar egentligen ? Det är klart vi ska fira att det är midsommar men hur kommer det sig att vi firar denna högtid ( är det det ? ) ? Jag tror ju inte att Jesus ( eller Gud ) tänkte att de uppfinner en helg då det bara ska festas och göra bort sig ? ;) Man säger ju Glad Midsommar vilket måste betyda att vi inte firar något sorgligt . .  Nåväl , jag firar den dagen i alla fall , trots att jag egentligen inte vet varför ! 

Glad midsommar på er !

Green roses

Dessa två fick jag i studentpresent . Idag stannade jag till på Hemma Hos Haglund ( --> länk <-- ) och köpte ljus , rosor och sand som dekoration . Blev riktigt fint och somrigt tycker jag ! Knäppte några snabba bilder nu för en stund sedan ( innan jag såg att fönstret var vääääldigt skitigt och gjorde rent det istället ;) Se bara första bilden ! ) . Färgen på rosorna gör sig inte riktigt rättvis på bilderna , i verkligheten är de ungefär samma grön ;





Velepotta

Denna veckan har jag varit en riktig  velepotta . Jag har haft svårt för att komma fram till vad jag vill . Nu äntligen har jag kommit fram till hur jag vill ha det , framförallt i midsommar . På fredag beger jag , och några fler , till Falkenberg för att tillbringa midsommarafton där :) Ska bli skönt att komma bort lite . 

Jag har sovit som en klubbad säl sen jag tog studenten , förutom en natt . Jag tror till och med att jag har sovit för mycket , mellan tio och elva timmar sömn per natt är väldigt skönt att sova . Jag har inte vaknat en enda gång under natten utan sovit de timmar sammanhängande , det är ovanligt för att vara mig . Men skönt ! Det negativa med detta är att man är minst lika trött under de vakna timmarna som man är innan man går och lägger sig på kvällen . Vädret kan ju faktiskt ha en bidragande orsak . I måndags , igår och idag har jag tillbringat hela förmiddagen ( och delar av eftermiddagen ) framför tv : n då regnet öst ner större delar av dagarna ! Nu tycker jag allt att det kan vända . Det är min vanliga tur , att det är grått och regnigt under mina lediga veckor och sedan kommer solen och värmen fram passande till jag börjar jobba . Samma visa varje år . 

Nu ska jag sluta pladdra . Ha en fin onsdag :)

Vickys Möhippa , Del 4 - Stugan vid Skotteks camping

Nästa stopp var Vickys föräldrars stuga som ligger vid Skotteks camping . Medan vi väntade på alla tjejor var det lite förberedelse för vissa som stod på schemat .



Vicky hann även med att öppna några fler paket .



Givetvis var det glada miner hela dagen .



Såhär ser man ut när man ska ta kort i skolan . . .



När alla kommit på plats ( vilket tog en stund ! ) började vi äta då vi var hungriga som vargar . Vi hade beställt catering ( säger man så ? ) så det var en himla massa mat . Förutom det som syns på bilderna serverades det också lax , kyckling , bröd och dricka .





Då vi var mätta och belåtna dök Vicky återner i den berömda " paketkorgen " .



Som innehöll bl . a . en låttext som sjöngs så fin .



Och det var roligt må ni tro !



Och stövlar . . 



Sedan bjöds det på dans .



Samt SingStar . . 





Kvällen avslutas en bild på systrarna Johanna och Victoria .



Tack alla för en supertrevlig dag . Jag hoppas , och tror , att Vicky är nöjd med dagen ! :)

Vickys Möhippa , Del 3 - Bryggan / kallbadhuset

Efter linedancen tog vi vårat pick och pack och begav oss till Kallbadhuset .





Väl framme fick Vicky reda på att det hon skulle få välja vilken behandling hon ville .



Efter att ha dumpat den blivande bruden fick vi andra roa oss bäst vi ville . En del tog tillfället i akt och bastade och badade ( jag tror inte att de bilder som togs då uppskattas om de visas på bloggen ! ) medan andra tog en kall öl på bryggans uteservering eller något annat smarrigt .





Efter en timmes behandling kom Vicky tillbaka som en ny människa ;) När alla var redo begav vi oss vidare till nästa stopp . Mer om det i del 4 !



Grönt är skönt












Vickys Möhippa , del 2 - Linedance

Efter att ha avnjutit den supergoda brunchen var det dags att fara in till Ulricehamn där Tingsholms idrottshall var nästa stopp ! Väl framme fick Vicky reda på , till sin stora förtjusning , att vi skulle dansa linedance . Som ni kan se på bilden nedan var vår instruktör höggravid . Detta hindrade dock ingenting utan vi körde på i nästan en och en halv timma . Salen var en aning trång för alla oss men det gick det också . Linedance kanske ser lätt ut men jag tycker inte att man ska uttrycka sig om den saken innan man har provat ;)






Del 3 kommer upp inom kort !

Vickys Möhippa , del 1 - Brunchen

Eftersom att det blev en del bilder tagna igår valde jag att dela upp inlägget i olika delar . Det blir inte så mycket på samma gång då :)

Sen en lång tid tillbaka har Vickys ( min kusins blivande fru ) möhippa planerats . Igår var det äntligen dags !Strax innan elva befann vi oss hemma hos Vicky . Hon var och provade bröllopsklänningen vilket gjorde att vi dundrade in i deras stora gula hus , där vi bekanta oss med varandra och börja med brunchen . När Vickys syster fick ett sms om att de var på ingång bestämde vi oss för att de som inte gjorde någon nytta i köket fick gå upp på övervåningen och gömma sig . Sagt och gjort , ca 15 tjejer ( om inte mer ! ) begav sig en trappa upp . Där uppe stod vi en liten stund tills vi blev nedropade . Vi trappans slut stod Vicky och tog emot var och en med en kram .


Efter ytterligare en stund och massa prat senare högg vi in på brunchen . Det serverades äggröra , macka , pannkakor , bacon , grönsaker , kaffe , skinka , kalkon , ost och champinjonhattar . Till detta serverades det både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker .





Givetvis fick den blivande bruden börja .


Hungriga var nog de flesta vilket ledde till att vi tätt följde efter Vicky .



Eftersom att det var uppehåll på förmiddagen bestämde vi oss för att sitta ute och äta .




Inför denna dag fick vi alla i uppgift att ta med sig en sak som man förknippar med Vicky sedan skulle hon få gissa vem det var ifrån . Vi började lite smått med leken redan vid brunchen då hon fick gissa några . Resten sparade vi till senare tillfälle . ( Vad som kom från Emma och mig kan jag visa i ett annat inlägg ! ) . Här står hon och klurar på vem som kan ha gett en grytvante respektive en rattmuff . .





Del 2 kommer förhoppningsvis imorgon .


Kalas hos farmor och farfar












Hemma

Nu är jag äntligen hemma efter helgens bravader . Det jag inte kunde avslöja i fredags var att jag , plus tjugosex andra glada tjejer , hade möhippa för min kusins blivande fru ! Just nu håller jag på att kolla igenom bilder , både från kalaset i fredags och från gårdagen , som för övrigt var väldigt lyckad :) 

Trött som en gnu är jag och mår som jag förtjänar efter gårdagen . Detta betyder att jag ska komma i sängs i hyfsad tid ikväll och sova länge imorgon . Det låter inte alls fel i mina öron just nu ! 

Nu ska jag återgå till bilderna som förhoppningsvis kommer upp idag eller imorgon :)



Helg

Helgen är här och jag hoppas och tror att den kommer bli hur bra som helst . Ikväll ska vi på kalas hos farmor och farfar för att farfar fyller år idag . Grattis farfar ! Vad morgondagen har att erbjuda kan jag tyvärr inte avslöja än . Söndagen spenderas i Borås med syrran . Vad som händer imorgon får jag be att återkomma med , hihi :) Kameran följer såklart med hela helgen så förhoppningsvis har jag en hel del bilder att bjuda på någon dag framöver . 

Jo det var en sak till , jag blev färdig med garderobsprojektet igår med . Det känns faktiskt riktigt bra . Aldrig ska jag ta på mig att göra något så stort igen ! Haha , nää riktigt så illa var det inte men jag kan säga att jag är nöjd över resultatet . Nu finns det till och med hyllor som står tomma där innan och man kan se stora delar av golvet (för er som inte vet hur det såg ut kan jag säga att det var huuuur mycket skit , ja inte ordagrant då ( ! ) , som helst som var slängt huller om buller byggt likt ett berg . Golvet såg man inte dels för att bråten men också för att det var rätt skitigt där inne ! ) Samtidigt som jag rensade den garderoben hittade jag både det ena och det andra som inte ska nämnas här . Nu hoppas jag att jag slipper städa den garderoben på bra länge !

Sist men absolut inte minst slänger jag in en bild på katten . Han är villig att ställa upp som fotomodell ( fast bara om han inte är med på att jag tar kort eller om han sover ) Sjysst grabb det där !



Gårdagens bilder






Makroobjektiv ? Ja , tack !











Min dag

Precis hemkommen från en härligt promenad . Solen var med mig hela tiden vilket gjorde det extra härligt . Idag har jag fortsatt med rensning av vår stora garderob . I början trodde jag att jag hade skaffat mig jobb resten av livet men efter dagens insats ( och tidigare med för den delen ) kan jag nu se ljuset i tunneln . Jag har som mål att bli färdig denna sommaren . Haha nää men senast fredag i alla fall :) Detta betyder att jag ska fortsätta mitt lilla ( läsa : stora ! ) garderobsprojekt imorgon . Det värsta är att när jag väl är färdig med den så har jag ett eget rum som jag behöver göra lite med . Visst är det tråkigt att det inte är ( och har varit ) något fint väder ute men jag har inte alls dåligt samvete över att vara inne och få saker gjorda . Då kan jag njuta desto mer när solen och värmen sedan kommer . Fast det kan en la ge sig fasen på att jag jobbar då . Det brukar vara så , tyvärr .

Mellan varven av allt rensande och städande har jag hunnit med att ta kort och installera PS på datorn . Om min ögonlock inte är allt för tunga ikväll ska jag leka lite med det tänkte jag :) Fotona kanske jag visar senare ikväll eller imorgon , om det blev några bra förstås ! Nu blev jag väldigt sugen på att bege mig ut och knäppa några fler kort nu när solen har kommit fram så innan jag hoppar in i duschen får det nog bli en vända med kameran ute .

Sommarbilder












Hemma från Borås

Nu är jag hemma igen från Borås . Tyvärr fick vi inga jättebra nyheter . Bella lider av hjärtsvikt vilket är ganska vanlig förekommande för den rasen . Hon kommer leva mellan 6 - 12 månader till . Tanken på att hon kan vara död om ett år är helt otänkbart . Lilla Bella som alltid funnits där . Det var ju inte längesedan vi åkte till farmor och farfar för att kolla på henne som valp . Jag vägrar att tro på det den legitimerade vetrinären sa , hon kan väll ha fel ? På ultraljudet syntes det att det inte var bra inuti Bella men på utsidan syns det inget alls , hon är en väldigt glad och sprallig nioåring :) Det enda positiva vi fick veta idag är att det inte har blivit sämre , det har till och med blivit lite bättre men det är fortfarande långt ifrån bra . . Och även fast en sak har blivit bättre så är det andra saker i kroppen som orkar högst ett år till .

I hopp om att lätta upp detta inlägget lite slänger jag inte en fin bild från i söndags ;



Återkommer när jag är lite gladare .

Bella

Om några timmar åker jag med farmor , farfar och Bella in till vetrinären i Borås .




Tiger i svartvitt






Studenten i bilder , del 2


Blomma från grannen




Blomma från Hestra






Blommor från Jocke m. familj


Present från Jocke m. familj


Skumpan från två av kusinerna
Glaset från farbror med familj



Fin blombukett från chefrarna




Tavla från bekanta








Inbankad kunskap


Min studentskylt






Stipendie på 1000 kronor

Sommarlov

Idag är det första dagen på sommarlovet enligt mig . Fredagen räknade jag inte med eftersom att jag inte var helt hundra då . Jag har påbörjat städning / rensning i en av garderoberna ( jag ångrar att jag lovade mamma att göra detta ! Ni anar inte hur mycket skit det finns där ! ) . Efter en stund insåg jag dock att jag inte kan göra det själv eftersom att 98,9 % av allt är mammas och pappas skräp . .

Bal och student är över , både på gott och ont . Det har varit de två galnaste och roligaste dagarna hittills i mitt liv . Jag hade inte haft något emot om dessa två dygn hade haft lite fler timmar , sisådär 40 :) Alla förberedelser och förväntan som man haft ända sedan man provade ut studentmössan i höstas . Så mycket förberedelser som sedan är över i ett naffs . Dessa två dagar har , utan tvekan , varit de bästa i mitt liv och jag hade gärna gjort om de . Balen var magisk för att man var uppklädd och frisyren som man satt i timmar för att få gjord . Studenten var underbar och kan beskrivas med ordet lycka . Trots att regnet öste ner hade alla humöret i topp och skrek som bara den . Att det regnade hade givetvis sina nackdelar men det var inte som störde mig :) 

I fredags var vi i Hestra på ytterligare en student . I lördags var jag i Borås för att köpa mig en systemkamera för mina studentpengar . Jag kom hem med en Nikon D90 som jag är väldigt nöjd med ! Igår var jag hos syrran med några flyttlådor som hon skulle ställa i förrådet . På vägen hem stannade jag till hos farmor och farfar och tog med mig Bella på en promenad :) I samband med att jag har ny kamera har jag också tagit en hel del bilder . Dels ska jag lägga in lite bilder på mina studentpresenter men också lite andra bilder som jag fotat , fast de kommer i ett annat inlägg :)

Veckan som kommer är ganska oplanerad . Ska följa med farmor och farfar in till Borås med Bella imorgon men annars har jag inget planerat . Jag ska ta dagen som den kommer . Jag har en hel del nödvändigheter som måste göras så vi får väll se hur det blir :)



Iris
En av de första bilderna jag tog med nya kameran .


Balen i bilder , del 2























Fotograf : Joakim Rylander


Studenten i bilder , del 1












Balen i bilder , del 1












En man sitter hemma och kollar på sport på tv . .

En man sitter hemma och kollar på sport på tv när hans fru frågar :
- Kan du fixa lampa i hallen ?
Han tittar snett på henne och säger :
- Ser jag ut som en elektriker ?
- Men kan du fixa kylskåpsdörren då ?
- Ser jag ut som en kylskåpsmontör ?

- Men du kan väll åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren ?
Han svarar :
- Jag är fan inte snickare och fixar inga trappsteg ! Ser det ut som det står Järnia i pannan på mig eller ? Jag har fått nog ! Jag går till puben . .
Han går till puben och dricker några timmar och börjar få skuldkänslor och bestämmer sig för att gå hem igen och laga de trasiga sakern . . När han kommer hem märker han att trappsteget är lagat , lampan i hallen fungerar och att kylskåpsdörren är hel .
- Älskling , hur har det här gått till ?
- Tja , efter att du hade gått satte jag mig på trappan och grät lite . Just då passerade en ung man och frågade vad som var fel och jag sa som det var . Han erbjöd sig att fixa alla sakerna om jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka . .

- Jaha , sa mannen . Vad blev det för sorts kaka då ?
- Men hallå ? ! Ser jag ut som någon jävla konditor eller ?


one

Här är en bild från balen så länge ;


Fotograf : Joakim Rylander


FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN , FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN , FÖR JAG HAR TAGIT STUDEEEEEETEEEEEN ! FY FAAAAAAAAAAN VAD JAG ÄR BRA !

Bilder kommer . .

Toppenhelg

Helgen har varit toppen :) I fredags jobbade jag mellan 9 - 18 , efter det åkte jag upp till farmor och farfar för att hjälpa de med en sak . I lördags jobbade jag mellan 10 - 16 . På kvällen var syrran , kusinen och jag bjudna till farmor och farfar för att grilla :) Igår var jag i Jkpg , fick med mig en del saker hem . Köpte bl.a. en väska till balen , kalender och underklänning till studenklänningen :) Nöjd med mina köp och stolt över att jag inte köpte något som jag inte behövde ;) Kvällen tillbringade jag på Sigges Loge - en lyckad kväll ! Var hemma vid halv fyra vilket gjorde att jag sov bort halva dagen idag . . 

Nu ska jag packa ihop min saker för att bege mig till syrran för att tillbringa natten där :) Imorgon klockan 10.00 befinner jag mig på en frisörsalong i Ulricehamn för att få balfrisyr och makeupen fixad ! Tänk att det redan är BAAAAL imorgon - helt sjukt ! :D Och på torsdag är det STUDENT ! Insane



Bilder från Holsljunga










Case 39

Sitter här och kollar på en skräckfilm , hade det varit mörkt ute hade jag inte kollat på den trots att jag har sett den innan . . . 

Gårdagen i Holsljunga var helt okej , bilder kommer troligtvis senare ! Mitt huvud dunkade alldeles för mycket vilket gjorde att det inte blev sen hemgång ! Idag har jag inte fått mycket gjort . När jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk vilket gjorde att det blev en väldigt lugn förmiddag vilket var behövligt och skönt :) Nu i eftermiddag har jag varit i Ulricehamn och provat min balfrisyr så nu vet på ett ungefär hur den kommer se ut , det kommer bli toppenbra ! :) Efter det åkte jag till syrran och spenderade en stund där innan jag åkte hem . Morgondagen bjuder på jobb mellan 10 - 16 . Efter det blir det ytterligare ett besök hos Emma :)

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen framför tv:n !

RSS 2.0