Sunday

Det är återigen söndag , dagarna rullar på i vanlig ordning . Den nya kursen är nu påbörjad , och det verkar vara en riktigt rolig och intressant kurs :) Mycket hemmastudier vilket är bra , då kan man styra över sin tid som man själv vill !

I onsdags åkte jag till M och har varit där till idag . Mamma hämtade mig i Tranemo vid 13.15 . Skönt att slippa behöva vänta på bussen . Den går inte så ofta på söndagar om man säger så ... I fredags tog M och jag bussen till Göteborg för att se "Hundraåringen" , ni vet han som klev ut genom fönstret och försvann . En rolig film som jag absolut kan rekommendera :) Det gick lite snabbt vid slutet bara , men annars var det en film som bjöd på många skratt ! Innan bion åt vi på resaturang . Vi hade sett ut Restaurang Söder innan vi åkte men eftersom att det var fullbokat där valde vi istället att gå till samma resaturang som vi var på senast , Resaturang Athena . Det var lika gott som sist , så vi vart nöjda trots att det inte blev som vi först hade tänkt :)  Lite komiskt att vi fick exakt samma platser som vi hade förra gången vi var där . Resten av helgen har varit relativt lugn , lite småfix bara men inga större och avancerade grejer .

Renoveringen av syrrans rum flyter på bra . Pappa påbörjade tapetseringen där idag , så nu hoppas (och tror) jag att det inte är allt för många dagar som återstår innan det är klart . Bilder kommer förhoppningsvis när det är färdigt !

Snön har börjat falla utanför fönstret igen . Eller den yr mest omkring . Mysigt med lite mer snö , för än har det ju inte kommit så mycket :) 

Veckan som kommer har jag hemmastudier hela veckan . Planerna är att försöka göra det jag kan inom skolfronten . Resterande tid (ja, jag räknar faktiskt att det blir en del tid över) kommer förhoppningsvis tillbringas hos farmor och farfar, hos M, på jobbet och på Ge-Kås . Känner på mig att den här veckan kommer att bli lika bra som den nuvarandade :)

Hoppas ni haft ett lika bra avslut på den här veckan som jag har haft :)

Tulpaner

I torsdags var det som sagt dags för termin fems sista examination . Efter en hel dag med konflikthantering och likabehandling var jag rätt slut i både kropp och knopp kan jag lova . Därför blev jag väldigt glad när M stod vid spisen och förberedde inför middagen när jag kom hem . På bordet stod en bukett tulpaner . Medan maten stod i ugnen hanns ett bad med :) Dagen slutade på topp kan man säga ! Små små gester som jag kanske uppskattar mest i ett förhållande . Sen att jag hade hintat om att tulpanens dag var i onsdags behöver ju kanske inte nämnas här ;) Trots det blev jag väldigt överraskad , och glad förstås , när jag kom hem och möttes av detta . Tack hjärtat 
 
Dagen efter hade de slagit ut betydligt mer och var då mycket finare :)

Nedräkningen har börjat

I torsdags ägde den sista examinationen rum för termin fem . En individuell uppgift ska in senast på tisdag som tillhör examinationen men den skickade jag in igår och är därför ledig idag och imorgon . Det är välbehövligt och skönt men fy tusan vad rastlös jag blir fort . Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska göra när jag inte har pluggandet över axlarna . Samtidigt har jag de där skuldkänslorna hängades över mig för att jag inte pluggar . But hey , det är inte så lätt att plugga när jag inte vet vad jag ska plugga på ! Nej , låt det bli tisdag och kursstart så att jag får något att göra ;) Vi påbörjar då termin sex , vilket innebär att jag är färdig förskollärare om ett år , helt galet overkligt! Nedräkningen har börjat med andra ord . 

För att fördriva tiden har jag städat lite smått i mina lådor här hemma . Pappa har äntligen fått tummen ur och börjat fixa på syrrans gamla rum . Det målas , slipas , spacklas och tapetseras för fullt där nere . Inom kort räknar jag därför med att flytta en våning ner , det sista året som jag troligtvis kommer spendera boende i detta hus :) Detta har pratats om sen syrran flytta hemifrån för ca 2,5 år sedan , men bättre sen än aldrig ! Förhoppningsvis kan jag stilla mitt inredningsbegär i samband med flytten en trappa ner ;)

Snön och kylan har även hittat till Dalstorp , helt fantastiskt ! Om det bara kunde sluta blåsa så jäkla mycket så skulle det vara riktigt mysigt att vara ute :) Lite mer snö får det gärna komma också !
 
 
Nu ska jag byta om , ikväll börjar buggen igen ! Som jag har längtat :)

Fredag hela veckan

God fortsättning på er mina tappra läsare :) Hoppas att julen och firandet av det nya året har varit till belåtenhet ! För min del har den varit alldeles toppen , trots att vi inte hade (har) någon snö så har den ändå varit mysig :) Vi har nu lämnat december bakom oss och har påbörjat ett nytt år , 2014 . Januari känns alltid som en nystart på många sätt och vis . Man tänker ut nyårslöften som man vanligtvis inte håller och det är något som jag har gjort även i år . Vad det är för löfte kommer jag endast avslöja när/om jag klarar det ! Jag anser att ett nyårslöfte ska vara till för ens egen utveckling och inte uppnås via negativ press från andra , det är anledningen till att jag inte skriver om det i nuläget .

Trots att man som student inte är ledig över jul och nyår har jag ändå lagt studierna åt sidan för några dagar . Det känns lite som fredag hela veckan , och jag klagar inte . Det är rätt skönt att inte hålla i ordning på vilken dag och datum det är :) Så lite som jag har pluggat denna jul/nyår har jag nog aldrig pluggat förut ! Det har varit väldigt välbehövligt med en paus från pluggandet för min del . Det är en tuff höst jag lägger bakom mig och jag är såååå glad att höstterminen snart är över ! Det är ca två veckor kvar innan jag avslutar termin fem och påbörjar termin sex . Helt galet att om ett år vid den här tiden är jag snart nyutexaminerad förskollärare :)

Sitter hemma hos M för tillfället . Han är på jobbet så jag har passat på att plugga lite (med betoning på lite) . Tänkte strax ta en promenad här samt handla . Sen får vi se om jag finner någon motivation till att ta en svängom med dammsugaren , det är ju faktiskt fredag idag :) Det är alltid skönt att påbörja helgen med vetskap om att städningen är gjord .

Ha en mysig helg !

RSS 2.0