Hejdå 2015 och Hej 2016

Hoppas att 2016 börjar bättre än vad 2015 slutar. 

Bilden är lånad från google. 


Årsresumé 2015

Januari:
I januari tog jag examen och blev äntligen färdigutbildad förskollärare. Den 19 januari började jag arbeta på en förskola i kommunen. Resten av månaden bestod av renovering av lägenheten. 

Februari:
Fortsatte med renoveringen. Den här månaden bestod mestadels av renovering och jobb. Några födelsedagar hann vi med att fira också. 

Mars:
I mitten på mars var vi äntligen klara med renoveringen och flyttade in. Utan pappas hjälp hade vi säkert fortfarande hållt på med renoveringen. 

April:
Månadens stora händelse måste vara att vi köpte en gemensam bil. Mattias sålde sin Seat och vi köpte istället en volvo V70. Vill minnas att det var ganska fint väder, så en del promenader gick vi. Syrran, hennes pojkvän, brorsan, Mattias, kusin A och jag var på Boda Borg. Tjejerna mot killarna, nämner inte vilka som vann. Var på Sjögrens kök med jobbet och tackade av en pensionär och firade en 50-åring. En urmysig kväll! För att fira mamma, farbror och hans fru var vi på höghöjdsbanan i Hestra. En läskig upplevelse, men ganska rolig. 

Maj: 
Maj började på bästa tänkbara sätt; en dagstur till Gekås. Dock var lyckan kort för när vi kom dit var det hur mycket folk som helst och vi fick stå i kö för att få en parkering, helt sinnes! Men vi fick en plats att ställa bilen på tillslut och trängdes med resten av Sveriges befolkning inne i varuhuset. Genomförde Vårruset för första gången. Det är något jag kan tänka mig att göra om, för känslan att motionera ihop med så många andra (tror vi var runt 5000 tjejer) var jättehäftig. Sov även över på jobbet med de barn som började skolan i augusti. Roligt minne att bära med sig.  Odlade min livs första sallad. Det tog sin lilla tid, men god. 

Juni:
En lugn månad över lag. Firade midsommar här hemma med delar av Mattias sida. Var på rosétisdag två gånger på bryggan med kollegorna.

Juli:
Första fredagen i juli tog jag ledig för att åka till Marstrand. Vi lyckades pricka in samma helg som någon seglingstävling genomfördes vilket gjorde att det var i princip omöjligt att ta sig över till ön. Därför valde vi att stanna på fastlandet och hittade klippor som vi slog oss ner på. Det blåste dock väldigt kallt så vi blev inte kvar där särskilt länge, så jag tog ett snabbt dopp i havet innan vi begav oss hemåt igen. Väl hemma var det 27 grader och vindstilla. Konstigt hur vädret kan skilja så mycket. Var på en lyckad 30-års fest precis innan semester påbörjades. Den 13 juli förlovade vi oss i Ystad. Hotell Mossbylund kan jag verkligen rekommendera, väldigt mysigt där! Det blev även en spontan dagstripp till vänners båt utanför Jönköping. Grillade kött vid bryggan och hann med en snabb tur med båten innan vi begav oss hemåt igen. Den 18 juli var vi i Lysekil över dagen för att fira Mattias mamma. En mysig tradition i samband med hennes födelsedag. I slutet av månaden var vi på Astrid Lindgrens värld tillsammans med Mattias släkt. Hann även med att träffa mina två Elin-kompisar. 

Augusti:
Vid månadsskiftet juli-augusti gick den årliga Uport-festivalen av stapeln. Ganska kallt men en hel del grymma artister som till exempel Stiftelsen, Magnus Uggla, Petter, Zara Larsson, Molly Sandén och Hoffmaestro. Uport-helgen avslutades med dop för mitt kusinbarn. Började jobba efter tre veckors semester. 25-års kalas för brorsan hemma hos mamma och pappa i Dalstorp. Utöver detta hann vi med att fira tre födelsedagar till. Fick hem soffan vi beställde i början av sommaren. Renoverade en byrå genom att tapetsera lådfronterna. Firade två år med Mattias. Uppmärksammade det inte särskilt mycket den dagen utan det tog vi igen senare med Tallin-resan och en biodejt i Göteborg. 

September:
Kalas för pappa i början av månaden. Tillsammans med några kollegor var jag på Gekås och övernattade 18:e- 19:e. En tradition på jobbet som passar mig alldeles perfekt. Shopping i varuhuset både fredag och lördag gjorde att vi inte behövde stressa igenom besöket, underbart! Vi var även barnvakt åt Mattias brorsbarn den helgen. Den årliga Boccia & Varpa tävlingen går av stapeln sista helgen i september varje år, så även detta. Vi var på plats och jag kom på pallplats även detta år. Gjorde om en pall med hjälp av kontaktplast, det blev väldigt mycket bättre (och fräshare). 

Oktober:
Kalas inledde även denna månad. Träffade vänner även denna månad, är glad att träffas så ofta trots att vi bor ganska långt ifrån varandra. Var barnvakt en kväll. En lugn månad med några spontana dagsturer till exempel Jönköping. 

November:
Vi var på en båtkryssning till Tallin. Glömde min plånbok på hotellet och vindarna tog till att blåsa på vägen hem. Utöver det var det en mysig liten minisemester. Min plånbok kom tillrätta cirka två veckor senare. Även november bjöd på kalas. Redan under Gekås-resan i september började jag få jul-feeling. I slutet av november kunde jag äntligen påbörja julstöket. lagom till första advent. Skrev julkorten tidigt och det var tur det, för sista ivägskickningsdagen för att de ska komma fram i tid, höll jag på att glömma så hade de inte varit färdigskrivna då så hade det inte blivit några julkort från oss igår ;) Var "Jul på Liseberg" och avslutade kvällen med Bio på Bergakungen: "En underbar jävla jul".

December:
Första helgen i december ställde jag till med födelsedagskalas där jag bakade och stod i mycket. Gjorde julgodis och kalasfika. Den 10 var jobbet på inspirationskväll hos Petra Hallberg. Otroligt mysigt med mat, tilltugg och pyssel. Gjorde två olika arrangemang; en med hyacinter och en med mossa och en långt kanalljus. Körde även julmys med mat och paketlek med kollegorna en kväll. Helgen innan jul låg jag magsjuk, frisknade till lagom till julmyset, men har åkt på det nu igen. Årets sista dag spenderas alltså själv hemma i soffan med netflix och en macka och lite blåbärssoppa på sin höjd. Nu håller jag tummar och tår att jag ska friskna innan helgen så jag inte missar fler roligheter. Man får se det positivt; jag lär inte bli mer sjuk i år i alla fall ;)

För att se bilder från det gånga året hänvisar jag till de olika kategorierna tilll vänster. Har inte varit jätteflitig med kameran vilket gör att det mestadels är instagram-foton här, så leta i den mappen.
Gott nytt år önskar jag er!

28 december

Julen är över för denna gång. Det har varit intensiva, men mysiga, dagar tillsammans med släkt och vänner. Nu är det bara tre hela dagar kvar på detta år, och sedan lägger vi 2015 bakom oss också. Det må låta klyschigt, men tiden går alldeles för fort. Är ledig idag, men jobbar imorgon och på onsdag, sen är jag ledig till den 7:e. Alltid skönt med lite ledigt 🙂 sen är det full fart mot våren!

Igår föll den första snön, men idag är det plusgrader och det lär väll försvinna lika snabbt som den kom. Snö i några veckor tycker jag inte är för mycket begärt. Bättre att det vita pudret kommer nu, än i mars eller april. 

Imorgon är det ett år sedan vi fick nycklarna till lägenheten, ytterligare ett bevis på att tiden går fort. Tänk vad mycket som hänt! Renovering, bilköp och mitt livs första riktiga semester är några exempel ✌

God fortsättning önskar jag er! ✨








God Jul

Kikar in snabbt här för att önska alla en god jul 🎅🎄 Har hittills hunnit äta dopp i grytan hemma hos mor å far med farmor och farfar. Nu väntar vi på Kalle Anka och hans vänner och efter det blir det fortsatt julfirande här hemma med farbror och hans familj✨




Orange is the new black

Den serien har jag fastnat för fullständigt, sååå bra! För er som inte vet handlar den om en tjej (Piper Chapman) som ska sitta av ett fängelsestraff för ett brott som begicks för tio år sedan. Det är allt annat än lätt innanför väggarna och hon skaffar sig både vänner och ovänner under den tid hon sitter inne. Två av tre säsonger har jag plöjt igenom i helgen. Jag blev nämligen magsjuk i fredagskväll så för att fördriva tiden började jag se på denna serie. En serie som jag nu inte kan sluta kolla på 😊 



Annars rullar allt på. Julafton om två dagar och julklapparna är färdiginslagna och väntar på att få öppnas. Julskinkan är griljerad och gröten kokad. Mor och far kommer hit på uppsittarkväll-mys imorgon. Då ska vi äta risgrynsgröt och julskinkemacka innan den traditionella bingon börjar, på den punkten är vi precis som pensionärer 😉 Jobbar imorgon också innan jag går på fem dagar ledighet. Jobbar sedan två för att vara ledig sju dagar., så borde det alltid vara 😁 

Ha en fin kväll! ✨

Inspirationskväll/Pysselkväll

Precis hemkommen från en inspirationskväll. Ett uppdukat bord med dekorationer och naturmaterial i alla dess former är drömmen för oss pysselmänniskor. Vi började med mat: hemmagjord soppa och bröd i olika former. Efter lite tips och idéer fick vi gå lös bland allt material och det var inte lätt att bestämma sig kan jag säga! När vi behövde paus fanns en myshörna med glögg, frukt, kaffe, te, godis och nötter. Och när man kände sig nöjd begav man sig hemåt. En urmysigt kväll med kollegorna helt enkelt ✨  Resultatet av pysslandet ser ni nedan.
 
 

Födelsedagskalas och Nyårslöfte

I fredags blev jag ett år äldre, vilket firades i dagarna två. I fredags var släkten på min sida här och i lördags var Mattias släkt här. Vi fick helt enkelt inte plats alla samtidigt, därav två kalas. Jag fick många fina saker och är mer än nöjd med firandet. Tänk vilka fina människor jag har omkring mig! 

Tanken slog mig i helgen att det är väldigt längesen jag fotade med systemkameran. Varför vet jag egentligen inte, men jag ska försöka bättra mig. Det är ju sååå mycket roligare med bra bilder, åtminstone för min del när jag tittar tillbaka i arkivet. Men även ha bilder att titta tillbaka till på datorn från exempelvis jul och födelsedagar. Det där spontanfotandet har tyvärr försvunnit helt och hållet. Det får helt enkelt bli ett nyårslöfte: Att bli flitigare att fota med systemkameran📷 

Söndagen spenderades i den Förtrollande skogen. En av födelsedagsprenterna jag fick: en målarbok för vuxna helt enkelt. 


Jag är en vinnare!

Det är sällan jag deltar i tävlingar på internet. Men i lördags fick jag ett infall och deltog i Lindas (lindblom.se) julkalender där priset var ett valfritt mobilskal eller skal till surfplattan från caseapp.se. Och tro det eller ej, men jag var en av de fem som kammade hem vinsten. Nu ska jag bara klura ut hur mitt skal ska se ut och om jag ska köpa ett skal till mobilen eller plattan. Det hade jag inte börjat fundera på innan för "jag vinner ju aldrig ändå" 😉 Återkommer med resultat när det dimper ner i postlådan. 



RSS 2.0