Sista helgen i Augusti

Snart är augusti månad snart över och på torsdag inleds den första höstmånaden. Trots att vi har haft en fantastiskt sommar, mestadels varmt och skönt, känner jag mig inte riktigt redo att hösten redan är här. Ge mig lite mer tid så ska jag nog vara redo för stickade tröjor, höstskor, kyligare dagar, färgsprakande träd och knastrande löv. I torsdags och fredags bjöds det dock verkligen på högsommarvärme, mellan 25-30 grader stod termometern på. Idag är det däremot regn och rusk ut och temeperaturmätaren visar betydligt blygsammare grader. Men det har sina fördelar det också, man får lite mer gjort inomhus.
 
I fredags var det inflyttningsfest hos en kollega på jobbet. Väldigt trevligt och bra start på helgen. Igår tillbringade vi eftermiddagen i Anderstorp och deras utomhusbana i Go-cart. Det var julklappspengarna från mormor och morfar som vi spenderade. Kravet var att hitta på något roligt tillsammans i familjen och det var det; både roligt, spännande och lite läskigt på samma gång. Det gick kanske inte sådär jättebra för min del, men jag är nöjd ändå! När vi kört färdigt avslutade vi kvällen hemma hos mamma och pappa med grillat för alla och sällskapsspel för några av oss.

Måndag imorgon igen, och jag river av första veckodagen med ett monsterpass på 7-19. Det där med kvällsmöten har jag inte riktigt vant mig vid än ;) Men först ska terminens första buggpass genomföras i Danshuset ikväll.
 
 
 
 
Hoppas ni haft en bra helg och får en bra start på den nya veckan!

3 år ♥

Jag älskar dig ♥

Två arbetsveckor gjorda efter semestern

Semestern är slut och imorgon påbörjas den tredje arbetsveckan. Skrämmande hur fort man kommer in i rutiner igen efter fyra veckors ledighet. Efter första dagen var det som att jag aldrig varit ífrån jobbet. Hur som helst, semestern var härlig och det gör det lite lättare att gå tillbaka till verkligheten.
 
Igår var vi i Smögen med ett glatt gäng från Mattias sida. Traditionen säger räkmacka men jag (och en blivande 6-åring) var de enda som var nöjd med en vanlig baguette med smör. Vädret var inte riktigt med oss, stundtals blåste det rejält och i slutet regnade även en del. Kvällen avslutades hemma hos Mattias farbror. En mysig dag helt enkelt.

Annars har vi äntligen fixat nya framsulor till bilen. Tråkiga pengar, men helt klart värt att ha fina och rejäla däck. I samband med det hälsade vi på farmor och farfar över en fika samt spolade av bilen hemma hos mamma och pappa.
Veckan som kommer innebär träningsstart både för buggen och gympan. Det har blivit på tok för lite motion under ledigheten vilket är konstigt egentligen, för det är ju då man verkligen har tid. Men även om många vardagkvällar kommer vara uppbokade är det ändå skönt att komma in i rutiner även på träningsfronten.
Början av veckan bjöd på kanonväder vilket gjorde att vi dammade av våra cyklar för första gången denna sommaren.

Öland

Bilderna nedan är endast ett axplock av de bilder som togs dessa dagar, men av hänsyn till de som var med lägger jag inte ut några bilder på dem.
 
Borgholms slottruin
Solliden
 
 

Sista semesterveckan

Nu har jag inlett den sista semesterveckan. Förra veckan spenderades dels med att tvätta upp allt från Prag-resan, men också en sväng till Falkenberg. Syrran och jag var och såg årets fars på Vallarnas friluftsteater. "Jäkelskap i kikar'n" var ganska bra faktiskt. Det är svårt att avgöra efter att ha sett den endast en gång. Jag vill gärna se den flera gånger innan jag avgör om den hamnar i favorit-listan eller inte. Givetvis stannade vi till på Gekås och tro det eller ej men vi hann även med en snabbvisit till Olofsbo. På onsdagskvällen var jag nere en sväng på Bryggan och dansade tilll Arvingarna. Bättre danskvällar har jag varit på, men det var helt klart trevligt och kul å dansa lite för en gång skull. Det har inte blivit mycket med den saken den senaste tiden, sommaren kom liksom emellan.

Igår kom vi hem efter att ha varit på resande fot sen i torsdags. Vi var ett glatt gäng med släkt från Mattias sida på sju vuxna och tre barn. Den årliga resan gick till Öland. Vi fick se både kungen och drottningen på Solliden, ett besök på Borgholms slottsruin, badat i havet, sällskapsspelat, käkat gott och bara myst. Vi bodde ganska nära Öresundsbron och Färjestaden på Skogsby vandrarhem, Sveriges äldsta faktiskt. Dagen idag har därför bestått mestadels av att komma ifatt allt här hemma. Har hängt i tvättstugan hela eftermiddagen i hopp om att vinna över tvättberget. Under förmiddagen fyllde jag på kylen här hemma. Tänkte jag skulle försöka hinna med att titta igenom bilderna från resan, så förhoppningsvis kommer de upp antingen senare idag alternativt senare i veckan. Ni får några bilder från instagram sålänge!
 
 
 
 

RSS 2.0