Ytterligare en jobbvecka har snart passerat

Min lilla vilostund på soffan i måndags blev inte så liten. Stensomnade i över två timmar och när jag väl vaknade vid 23-tiden och hade förflyttat mig till sängen kunde jag inte somna. Därför var det en ganska trött Sara som begav sig till jobbet på tisdagsmorgonen långt innan tuppen vaknat. 

Mattias jobbar din sista kväll för denna vecka och jag sitter upp (vågar inte lägga mig ner 🙊) i soffan och kollar på tillbakablickar från Lyxfällan på TV3. Lite lagom uppladdning inför veckans sista arbetsdag i morgon. 

Helgen ser ut att bjuda på dans, barnvakteri och lite mer dans. Hoppas att hostan och förkylningen ger med sig bara... Det är fortfarande samma som jag fick med mig hem från Köpenhamnsresan i början av året, därför tycker jag att det är på tiden att den försvinner nu, helst för gott! 

Myser med tända ljus ikväll, som så många andra kvällar. 

Ha en mysig helg! 

Seg i kolan

Dagens jobb är över och ingen är gladare än mig just nu. Vi har haft givande föreläsningar och gruppdiskussioner hela dagen med en kvinnlig föreläsare från Umeås universitet. Man blir ganska mosig i huvudet efter så många timmar och jag höll ärligt på att nicka till både en och två gånger. Inte för att det var tråkigt eller ointressant, utan mer för jag inte är van att sitta stilla så länge 😄 Dagen avslutades med två timmars APT, så nu är jag lagom mör i både knopp och kropp. Kvällsmötet skulle egentligen vara imorgon, men det blev flyttat till ikväll istället, och lika glad är jag för det eftersom det är min tidiga dag i morgon och det är skönt att slippa att behöva åka tillbaka efter några timmar hemma 🙂 

I brist på bra tv-program ikväll satte jag istället på Full Frys. Det gäller att passa på när Mattias jobbar kväll 👍 Ska krypa ner en stund i soffan innan sängen väntar. 

Ha en fortsatt fin vecka! 

Ledig eftermiddag

Slutade tidigt idag så jag har hunnit med en hel del. Tog bilen ner till stan (mina luftrör gillar inte riktigt det hör kalla vädret) för att uträtta diverse ärenden. Med 18 minusgrader kändes det påfyllnaden av värmeljus som det enda rätta. Var inne en snabbis på Ica för att slutligen stanna till på Colorama och köpa bets till kabeltrumman. Den gråa jag testamålade i helgen var inte riktigt vad jag hade förväntat mig så därför inhandlades annan bets idag. Svårt att stå i butiken och försöka klura ut vilken nyans som kommer bli bäst, men det föll slutligen på Teak Natural. Väl hemma slumrade jag till en stund och efter det har jag hunnit tvätta och baka (se bild nedan) 🙂 

Kladdkakemuffins med aftereight på 👌

Torsdag och snart helg igen, underbart! 😀 

Snö och sol

Var ute en sväng nu i eftermiddags. Tio minusgrader och strålande sol. Det var flera som var ute och åkte skridskor på sjön, önskar så att jag kunde åka för det ser så himla mysigt och härligt ut! Fantastiska vinter, jag hoppas du är här för att stanna några veckor till.
 
 

Ett år sedan

Idag är det exakt ett år sedan jag blev färdigutbildad förskollärare. Efter 3,5 år av studier på heltid fick jag äntligen det där diplomet i kyrkan. Tänk att jag jobbat i snart ett år, tiden går fort när man har roligt ✨ 

Denna bild lades upp på sociala medier den 16/1 - 2015. 



Soligt vinterlandskap

Underbart väder ute idag. Kallt, men fantastiskt vackert. Önskar jag hade haft systemisen med mig när dessa togs påväg hem från jobbet i eftermiddags, men det får duga med mobilbilder. 










Ha en fortsatt fin fredag! 🙂


Snart helg

Torsdag idag och imorgon knackar helgen på dörren. Första veckan efter allt vad julledighet heter har gått ganska smärtfritt må jag säga. Det har varit lugnt på jobbet på grund av diverse sjukdomar som härjar bland barnen. Jag lider än så länge bara av förkylning och hosta och så länge det stannar där så är jag väldigt tacksam, för magsjuka 3.0 är inget jag vill ha eller går och längtar efter. 

Helgen bjuder eventuellt på bowling och käk, inget som är helt bestämt än. Utöver det blir det en tur till Dalstorp. Började slipa och fixa med en kabeltrumma tidigt i höstas som så småningom ska få flytta in till storstan, men det blev ganska kallt i ladugården så det har legat på is ett tag (eller sisådär 2-3 månader). Nu har pappa förflyttat denna trumma till källaren (där det är betydligt varmare) så på lördag ska jag hem och provmåla en yta. Har en grånyanserad lack som ska testas. Är väldigt sugen på att bara trälacka hela trumman, men ska testa med den gråa lacken först och se hur det blir 🙂 När den väl är färdig kanske det dyker upp en bild här. 

Himlen ikväll 👌 Kan inte få nog av solnedgångar! 


Trevlig helg önskar jag redan nu! 

Som vanligt igen

Började byta ut adventsljusstakarna här hemma idag, bytte i vardagsrummet och sovrummet. Varför inte de andra rummen? Fick helt enkelt inte med mig de lamporna ner från vinden häromdagen... Får ta tag i det imorgon, eller på torsdag, eller på fredag... 😉 Innan veckan är slut ska julen i alla fall vara helt borta. 

Annars händer det inte mycket. Vardagen börjar återgå till det normala, inga lediga dagar i sikte och träningen har börjat så smått efter juluppehållet. Jag kan tycka att det är rätt skönt med rutiner, framförallt när det kommer till träningen för utan rutiner är det lätt att det inte blir av. 

Ha en fortsatt trevlig vecka! Jag hoppas att snön som faller nu stannar i många veckor 🌨





Julen är bortstädad

Igår städade vi bort julen här hemma. Efter nyår vill jag att allt ska bli som vanligt igen. Adventsstjärnorna får däremot vara kvar en vecka till eller så. Strax därpå kommer vårkänslorna smyga sig på, samma visa varje år. Fick tulpaner av syrran ikväll, vita och fräscha, vilket är ett steg i rätt riktigt så att säga. 

Har haft besök av Malin och syrran ikväll. Pratade ikapp om allt som hänt sen sist, vilket var en hel del. Blir en tidig kväll för min del skulle jag tro, åkt på en förkylning efter den blåsiga (och kalla) Danmarksresan. Mattias jobbar kväll så han går på helg när han slutat jobbet om några timmar. Jag jobbar 9.15-17.45 imorgon sen tar jag också helg. Jobbar två dagar denna vecka, helt okej jobbvecka om ni frågar mig. Så borde det vara så oftare!
 
 Innan julen städades ut...

Solnedgång i vinterlandskapet

Äntligen har snön kommit till Ulricehamn också, och så även kylan. Hellre detta väder än regn och plusgrader. Tog med mig systemkameran ut på en liten promenad igår, lagom till solen gick ner.
 
 
 
 
 

Köpenhamn

I måndags kom vi hem efter tre dagar i Köpenhamn. Mattias pappa fyllde sextio i söndags och bjöd därför med oss på en resa dit. Vi har åkt tåg och buss i mängder till barnens stora lycka. I o med införandet av ID-kontroll mellan Sverige och Danmark kunde vi inte boka varken buss eller tåg i förväg. Men det löste sig fint och allt gick relativt smidigt. På lördagskvällen var vi alla ganska frusna efter många timmar på vandrande fot och en del väntan så när vi kom till hotellet kröp jag ner under täcket för att få upp värmen igen. Och jag var oerhört glad över att vi åt middag på hotellet och inte begav oss ut i blåsten igen. I söndags rastades först barn och vuxna på ett stort akvarium med mängder av fiskar och andra vattendjur. Häftigt att komma djuren så nära! På kvällen åt vi en födelsedagsmiddag på en restaurang bestående av italiensk buffé, väldigt mysigt.

Ska erkänna att jag hade alldeles för lite ytterkläder på mig (med mig) , trots dubbla lager byxor, mössa, vinterjacka och vantar blåste det ända in i ryggmärgen. Jag har därför åkt på en ny omgång förkylning, men det kunde varit värre, delar av resesällskapet blev magsjuka så därför ska jag nog vara glad att jag endast fått en förkylning på denna resa ;)
 
Fyra stycken som var imponerade över alla djur. Det vart svårt att fota där inne, eftersom det var så svårt ljus. 
Två stycken kompisar som bodde i den tropiska skogen. 
 
I väntan på bussen till Sverige var vi en legobutik. Även det var häftigt, helt otroligt vad man kan bygga av lego. Ett besök till Legoland blev jag definitivt sugen på framöver.

Juldagarna i bilder

Här kommer lite bilder från julafton, juldagen och annandagen. Har faktiskt varit riktigt flitig med kameran, men publicerar endast ett axplock.
 
Julklappsleken på julafton.
Julfirande på juldagen.
Fika hos mormor och morfar på annandagen.
 

RSS 2.0