Midsommar 2016

Årets midsommarhelg är nu till ända. Midsommarafton firades på hemmaplan med sill (köttbullar för min del) och potatis, dans runt stången, grillat på kvällen och kubb där tjejerna vann ganska överlägset över killarna. Tro det eller ej, men vädret var faktiskt på vår sida i år. Det var väldigt varmt och växlande molnighet. Förra året var det 10 grader och regn, ingen höjdare med andra ord.

Sen igår morses har vi varit barnvakt till Mattias brorsdotter, en riktig liten goding på lite mer än två år. Gårdagen spenderades därför på djurparken i Borås. Mycket lyckat och vi klarade oss utan både regn och åska. Hade med oss picknickkorg med fika och tunnbrödsrullar så vi grillade hamburgare på kvällen när vi kom hem. Just nu håller vi på med kvällsmaten som vi ska göda vår nattgäst med innan hon och hennes far ska lämna Ulricehamn för denna gången.

Nu återstår det endast två veckors jobbande innan jag går på fyra veckors semester. Kan inte säga annat än att jag längtar, samtidigt som det känns helt galet att vi redan är framme i semestertider.

Hoppas ni haft en fin midsommarhelg hur ni än har spenderat den!


Mitten av juni

Det fina vädret har varit den huvudsakliga orsaken att jag inte har uppdaterat här. Uppdaterar ibland från mobilen men det är så svårt med att ladda in bilder, därför blir det inte av så ofta att jag gör det där heller. Veckorna tickar på som vanligt och sommaren är här på riktigt, åtminstone om man går på månad. Juni är den första sommarmånaden enligt mig.

Fotbolls-EM har dragit igång också. Tycker det är en väldans massa fotboll på tv:n numera. Visserligen spelar Sverige i skrivande stund men intresset är inte tillräckligt stort från min sida för att följa matchen slaviskt. Mattias är iväg och ser den i Borås, vilket gör att jag kan kolla på annat.

Visserligen har det blivit lite svalare ute men Ulricehamnsborna har verkligen fått smaka på den riktiga sommaren. Värmen höll i sig i flera dagar, och passande nog inföll det bland annat under nationaldagsledigheten. Vi gjorde lite  spontana utflykter till exempelvis till Basta Kvarn, käkade glass vid bryggan och åt kvällsmat vid sjön en kväll. Urmysigt!

Lördagen spenderades i Alingsås och i Dalstorp både fredag och söndag. Lugn men ändå fullspäckad helg på någotvis och spontant, precis som jag föredrar. Nu längtar jag och räknar ner till semestern! Mindre än två veckor kvar till midsommar och sen är det inte långt kvar till vecka 28 då semestern börjar. RSS 2.0