Glad Påsk 🐥

Påsken är på ingång, den kommer spenderas med nära och kära - inget avancerat. Några dagars ledighet är aldrig fel. Det jag ser mest framemot är att slippa behöva ställa klockan. Brukar inte kunna sova längre än till halv nio-nio men det är ändå skönt att vakna av sig själv. 

Nedan ser ni vårt färgglada påskris. Jag blir glad när jag ser det! Ha en fortsatt mysig skärtorsdag! Rocka sockorna-dagen

Idag har vi rockat sockorna för att uppmärksamma att alla har rätt att vara den dom är. Saker och ting hyllas för lite, så idag hyllar vi våra olikheter just på självaste world-down-syndrome-day. Annorlunda är bra, annorlunda är roligt 👊👏


Solig lördag och vårkänslor

Vilket väder vi haft den senaste veckan! Solen skiner och har värmt riktigt gott mellan vindpustarna. Det har varit en effektiv dag för jag har 
* tvättat upp all smutstvätt och tvättat sängkläderna, hängde ut de sistnämnda så nu är det renbäddat i sängen,

* torkat av alla skåpsluckor i köket och tömt alla sopor (plast, kartonger, glas och aluminium),

* slängt ut innehållet i balkonglådan (ljung) som köptes i september och moss-nallen som jag fick i födelsedagspresent. Har även tagit ner ljusslingan runt balkongräcket och

* varit iväg med syrran och fixat påskris, ska försöka pynta det imorgon. 

Det behövs sånnahär fixar-dagar ibland. Förstår inte varför denna röjar-glädjen infinner sig varje vår...? Kanske är det för att man vill sopa bort alla spår av den kalla vintern? Eller för att solen gör en på bra humör? Hur som helst är det ska skönt när det är gjort.  

Maten har stått i ugnen sen 10.30 imorses så den ska snart tas ut. Har försökt mig på pulled pork från grunden. Det krävs lite planering men den sköter ju sig själv och är nu snart klar 🙂 Nu ska det bara smaka gott också... 

Imorgon är det den tionde gången på buggen och vårens kurstermin är därmed över sen. Det är tur att det är två extradanser innan dess! Känns som det har gått max tre-fyra gånger på buggsäsongen 🤔  

Det blev ett rörigt inlägg det här, men det jag egentligen ville säga var att jag är glad över att solen skiner och att våren äntligen verkar vara påväg. Inga fler bakslag vädermässigt, tack!

Ha en fortsatt fin kväll! ✨

En lugn söndag

Söndagen är här än så länge har den inte gått i särskild hög hastighet. Sitter här och dricker kaffe och om en stund ska jag börja med maten. Vaknade redan 7.30 idag och vakande vid 8.00 igår,  förstå inte varför jag inte kan sova lika mycket längre. Jag hoppas det vänder, för sova är ju underbart! 

Helgen har varit ganska lugn. Mattias jobbade i fredags så jag satt själv hemma. Inte mig emot, det är rätt lyxigt att få lite egentid hemma då och då. Kollade på Anna Pihl (en serie som gick för några år sedan som jag har sett om) hela eftermiddagen och efter lite köttfärsgratäng i magen kollade jag på Let's Dance-premiären. Somnade sedan vid 22.00 i soffan, så kvällen blev inte så lång för min del 🙊 Igår var jag hemma en snabb sväng i Dalstorp innan vi skulle till vänner i närheten. 

Förra söndagen var jag på spa med två tjejer som jag pluggade  med på Högskolan, Elin och Mia. En dag på Arken spa med brunch och mys var precis vad jag behövde. Tack för det tjejer! 😍 När jag skulle hem hittade jag inte ut från Göteborg. Ringde mamma i ren panik och frågade om jag var på rätt väg, och efter några lugnande ord från henne fortsatte jag bilfärden och hittade tillslut ut från Götet. Var ganska skakis där en stund, men det slutade ju väl som tur var! 

Det ryktas om att det ska bli upp emot 10 grader imorgon, och även senare i veckan. Äntligen kanske våren på väg! Först ska bara snön smälta bort och marken bli lite torrare, men sen så är jag mer än redo för våren! 

Nu ska jag vattna blommorna, det har blivit lite av en söndagstradition, mest för att inte glömma av det kanske ska erkännas. Sen känns det som en alldeles lagom ansträngande söndagssyssla. 

Korsordsboken är ytterligare en grej som följde med hem från Gekås för några veckor sedan. Har en liknande bok som snart är slut, därför blev jag glad när jag sprang på denna. Lite tantvarning kan tyckas, men jag tycker det är roligt! Tv:n har varit på i bakgrunden hela morgonen, som sig bör en ledig dag. 

Ha en fin vecka!
Hejdå februari 👋

Och så var februari slut också. Att tiden går fort behöver jag väll knappast yttra. Det är ljusnar tidigare på morgonen och är ljusare längre på kvällarna och det gör så mycket tycker jag. Det känns inte lika jobbigt att gå upp när det inte är alldeles kolsvart ute. Sen vet jag ju vad som väntar runt hörnet, våren, och bara det är härligt i sig! 

Helgen spenderades med dans på fredagen, Ullared på lördagen och kalas för mamma på söndagen som avslutades med dans i vanlig ordning. En stor trådkorg att ha plädar i, en vårjacka och lite annat smått och gott fick jag med mig hem från Gekås. Det blev en spontantripp vilket gjorde att jag inte hade planerat några köp, det är då man gör de bästa fynden. Spontant är inte alltid dumt 🙂

Visdomstanden är bättre, tack och lov, men den ömmar lite fortfarande. Blir det värre igen får jag uppsöka tandläkare för renspolning. Nu ska jag strax lägga ner verksamheten för ikväll, ögonlocken ropar efter sömn! 

Ännu en anledning att gilla våren - snittblommor. Jag har dock tjuvstartat och haft färska blommor sen årsskiftet i stort sett. 

Ha en fortsatt fin vecka! 

RSS 2.0