Den hemliga resan

Nu tänkte jag skriva lite om helgen och den hemliga resan till Göteborg. Vi anlände i Götet vid middagstid, åt lunchbuffé på Hard Rock Café. Sen fick grabbarna ett uppdrag; köpa något som de tror att vi skulle uppskatta för ca 150 kr som vi swisha över till de. Medan de ägnade sig åt uppdraget fick vi tjejer en stund för shopping. Det visade sig dock vara en stor besvikelse, men inte var vi ledsna för det! Vid 15-tiden möttes vi vid bilen för att ta oss vidare. Under den här bilfärden gissades det hej vilt vart vi var på väg; Volvomuséet och Kiel var två förslag som de trodde stenhårt på. Men slutdestinationen var Arken Hotel och Art Garden Spa. Ett fantastiskt mysig SPA som jag verkligen rekommenderar. Jag var ju där i början av mars med två tjejkompisar från Högskole-tiden, och det var där jag fattade tycke för detta stället! Hotellet var vi på i nästan ett dygn. Vi badade, vilade och bara njöt. Och i fredagskväll åt vi en god tre-rätters;
 


Förrätt
Kantarell & Bresaola
Lufttorkad bresaola med picklade kantareller & fetaost

Huvudrätt
Rotselleri & Kyckling
Örtbakad kyckling från Mowitz Gård, bakad gullök, rotselleripuré & brynt kycklingsky

Efterrätt
Vaniljglass toppat med säsongens bär
 
 
Innan vi checkade ut vid 13-tiden igår hann vi med en god hotellfrukost och ytterligare en SPA-stund. Innan vi styrde kosan hem till Ulricehamn igen körde vi 5-kamp på Liseberg. Det var första gången för alla fyra och det var riktigt roligt. Dels för att det var socialt underhållande och dels för att jag vann ;) Killarna var så kaxiga innan så det kändes skönt att kunna tysta de lite! Enda nackdelen var att det var sjukt mycket folk på Liseberg, men det är kanske inte så konstigt eftersom det var soligt och varmt. Vädret dessa dagar kan jag verkligen inte klaga på! Sammanfattningvis har vi haft det SÅ mysigt. Men vi sa det på vägen hem att trots att vi tagit det lugnt och vilat upp oss var vi hur trötta som helst. Det tar verkligen på krafterna att ta det lugnt också.
 
 
 
 

Ledig fredag

September är kommen, men det gör inte så mycket eftersom den härliga sensommaren besökt oss den senaste veckan. Det har varit över 20 grader i flera dagar, dock inte alltid så soligt men det har ändå varit skönt ute! Det gör att hösten ännu inte riktigt är här på heltid.
 
Idag är jag faktiskt ledig. Mattias och jag ska iväg till Göteborg tillsammans med ett par till. Det är jag och Susanne som har bokat detta så våra respektive vet inte vad vi ska göra, bara att vi ska till Göteborg. Vi stannar där till imorgon så får återkomma senare med vad vi gjort. Detta bokade vi för flera månader sen, därför var det typiskt att vi prickade in min stängning på jobbet. Inte lika lätt att lösa som om jag jobbat tidigt- eller mellanpasset, men det ordnade sig i alla fall och jag gick därmed på helg igår eftermiddag. Min plan om att sova längre än sju imorses gick i stöpet när de klippte gräset här imorses vid den tiden. Men en mysig morgon i soffan dör jag nog inte av det heller ;) Ska strax äta frukost, sen måste jag ta tag i packningen. Hade inte ork till det igår när städ och tvätt var fxat här hemma igår, därför är det på ett sätt rätt skönt att jag inte vaknade i sista sekund, hade lätt kunnat bli lite stressigt.
 
Annars har vi ganska mycket planerat på helgerna framöver vilket är mysigt såklart. Men kyliga och soliga höstdagar är rätt härligt det också! Snart kan jag äntligen plocka fram höstskor, stickade tröjor och värmade filtar. Men nu; frukost. Ha en mysig helg!  
 
 
 

RSS 2.0