Babyshower

 
För ganska många veckor sedan bad syrran mig att köra henne till en kollega i Blidsberg i fredags (7/4). Direkt efter skulle Mattias och jag åka till Susanne och Emil och käka en senare middag. Var väldigt tveksam först till att äta så sent så det krävdes lite övertalning från både Mattias och Susannes sida. Vid 19.00-tiden skulle jag plocka upp syrran så vid 18.30-tiden började jag göra mig redo för att åka. Tänkte att jag kunde vara hos henne en stund innan då jag skulle lämna av tre saccosäckar i hennes förråd. Går på toa innan jag ska åka och Mattias säger att han bara ska gå ut med soporna. Tyckte det var lite konstigt eftersom att vi strax skulle åka och kunde ta med soporna ut då, men jag sa inget utan tänkte att det var bra att han gick ut med de ;)
 
Medan Mattias är ute ringer det på dörren. Tänkte att Mattias säkert hade glömt nycklarna (hur han nu skulle kommit in i trapphuset som låses efter kl. 17) eller att han hade mycket att bära (vad nu det skulle kunna vara). Går och öppnar och utanför står syrran, Susanne och Elin P. Förstår ganska direkt att jag blivit totalt grundlurad och att det är dags för babyshower. Råkade nämligen se lite mer än jag borde i söndags när jag satt med syrrans telefon, så sen i söndags var jag rätt säker på att det skulle ordnas en babyshower för pyret i magen, men när det skulle äga rum hade jag ingen aning om.
 
Jag hann rota fram ett par skor (som jag packat ner tidigare under dagen) innan det var dags att bege sig. Fick order om att ta på mig en mössa för ögonen så jag inte skulle se vart vi var på väg. Först trodde jag att vi skulle ut och käka och sedan bowla. När bilen väl stannat förstod jag att vi var hos syrran, kände igen de sista svängarna innan turen var slut ;) Dock tog de in mig via hennes uteplats, antagligen för att jag skulle bli lite förvirrad, så helt säker var jag inte innan jag fick ta av mig mössan.
 
Väl inne hos syrran hörde jag fler röster och visst var det det, hela nio stycken var vi totalt. Jag gick runt och kramade alla och efter detta blev jag placerad i soffan för att börja öppna paketen. Så himla fina saker fick vi och flera av sakerna har jag tittat på tidigare! :) Kvällen forsatte med olika lekar; skulle gissa vilken person som var på kortet som liten (hade faktiskt alla rätt), gissa bajset (smält choklad i blöjor och min uppgift var att gissa vilken choklad det var), Med Andra Ord (med bebisrelaterade ord såklart) samt en frågesport om bebisar. Vi åt kycklingpajer i miniformat tillsammans med sallad och mumsade på kladdkaka till kaffet.

Sammanfattningsvis var det en himla mysig kväll som jag kommer leva länge på. Känner mig väldigt grundlurad, men på ett positivt sätt naturligtvis! Allt var ordnat så himla fint och jag är mer än nöjd med kvällen. Stort tack till alla inblandade! ♥ 
 
 
 
 

En mörk fredag

Ute skiner solen till och från, men överallt på sociala medier och på nyheterna pratas det om den misstänka terrorattacken i centrala Stockholm för ungefär en och en halv timme sedan. En lastbil ska tydligen ha kört rakt in i Åhléns och på vägen dit ska föraren ha prejat ner minst tre stycken som avlidit av skadorna. Alldeles nyss berättade de på nyheterna att en man har gripits, vem det är eller hans roll i det hela är ännu oklart. Alla i cetrala Stockholm ombeds hålla sig inne och inte gå ut mer idag. Trots att det är långt till Stockholm känns det ändå nära. Känner flera personer som just nu befinner sig i Stockholm och det är en stor tragedi som inträffat i vår huvudstad. Fy fan för terror och hat säger jag bara!

Att inte ta reda på könet

På ultraljudet valde vi att inte ta reda på könet, dels för att det inte är 100 % tillförlitligt och dels för att det egentligen inte spelar någon roll. Huvudsaken är att barnet är friskt och mår bra. Men under graviditetens gång har jag sett olika tester man kan göra för att få reda på om det är en tjej eller kille. Jag har fått höra att jag har en tjejmage. På föräldrautbildningen igår sa de att sånna här tester inte stämmer för det är ju som barnmorskan sa: att det är 50 % att gissa rätt. Trots detta har jag ändå testat två saker, bara för att se om det sedan stämmer .

Test 1 - hårstråtestet:
Man tar ett hårstrå från huvudet och trär i förlovningsringen (eller annan ring om man inte är förlovad/gift). Om ringen snurrar fram och tillbaka ska det enligt testet vara en tjej, och om ringen pendlar fram och tillbaka ska det vara en kille. Jag har gjort detta två gånger och båda gångerna har ringen snurrat fram och tillbaka vilket betyder att det alltså är en tjej i magen.

Test 2 - bikarbonatstestet:
Häll 1-2 tsk bikarbonat i ett plastglas. Kissa sedan i glaset. Om det inte blir någon reaktion alls sägs det vara en tjej och om det bubblar och låter sägs det vara en kille. När jag gjorde detta hände inget alls vilket betyder att det enligt även detta test är en tjej.

Från dag ett har vi sagt "han" till pyret i magen, trots att vi egentligen inte vet. Därför känns detta lite främmande att de tester jag gjort visar att det är en tjej. Och trots att det inte finns något vetenskapligt bakom dessa test kan jag inte låta bli att fundera över resultaten och vad det är för filur som gömmer sig i magen egentligen. Tänk att bebisen är så nära mig hela tiden men att jag inte ens vet om det är en tjej eller kille. Vem är du som gömmer dig där inne egentligen? Försöker ställa in mig på att det kan vara vilket som och som jag skrev innan är inte könet det viktigaste, utan givetvis att det kommer ut en frisk och välskapt bebis, men visst kan jag inte låta bli att fundera ♥

Måndagstips

Måste bara dela med mig av ett supertips när det kommer till att rengöra silversmycken. De har ju en tendens att se sådär smutsiga ut när de ligger en längre tid. Jag hade en hel del som jag behövde rengöra och fick tips från en på jobbet att detta skulle vara effektivt.

1. Klä in en glasform (jag hade en vanlig ugnsform) med aluminumfolie.
2. Strö lite bakpulver.
3. Lägg i smyckena.
4. Strö över ytterligare lite bakpulver.
5. Häll på kokande vatten (ca. 1/2-1 liter).
6. Låt stå tills det svalnat och plocka sedan upp smyckena. Klart!
 
Jag sköljde av mina smycken eftersom de kändes lite kletiga från bakpulvret. Superenkelt och man slipper skura och gnugga smyckena. Tog tyvärr inga förebilder då jag vart så ivrig när jag insåg att det funka. Men det fungerar verkligen, så helt klart värt att testa :)

Här är efterbild som inte riktigt gör det rättvist men det är stor skillnad jämfört med innan.
 
 
 
 

RSS 2.0