Husbilder

Nedan ser ni mäklarens bilder på huset. Ett riktigt 70-tals hus som ni ser. Ser fram emot att sätta vår prägel på det :) 


Våffeldagen

I tisdags rockade vi sockorna på jobbet för att visa att alla är lika värda på självaste Internationella Dowsyndromdagen. Ett roligt sätt att beröra något viktigt!

Ytterligare en vecka har gått, och nu återstår endast en vecka innan graviditetspenningen tar vid. Det har, som jag skrev i söndags, varit en fullspäckad vecka med både kontraktskrivning av lägenheten, utvecklingssamtal, bankmöte och de vanliga hushållssysslorna. Veckan har stundvis bjudit på riktigt vårväder, och det ser ut att fortsätta både nu i helgen men också i början av nästa vecka. Det gillas skarpt! :) Äntligen börjar utomhustermometern visa lite varmare grader!

Dagens planer är att göra ett röj uppe på vinden, började ju för några veckor sedan och känner att det vore skönt att avsluta det. Om det sker idag eller inte är dock ännu oklart. Bjöd hit syrran på våfflor senare idag också förutsatt att hon hjälper till på vinden ;) Det kallar jag nytta med nöje. Jag vet minsann vad syrran är svag för. Nej, skämt och sido, hon har faktiskt erbjudit sig innan att hjälpa till, och det tackar jag ju inte nej till!
 
Nu ska jag snart käka lite frukost så jag orkar röja sen! Ha en fin helg :)
 
Mitt bidrag till årets rocka-sockorna-kampanj.

Söndag igen.

Söndagar har, omedvetet, blivit lite av mina uppdateringsdagar här på bloggen. Är ju inte superflitig när det kommer till just att uppdatera, men bättre än inget kanske. Idag har vi varit en sväng i Jönköping. Egentligen hade vi inget speciellt ärende dit, men vi kollade bland annat utbudet av spjälsäng och skötbord på Ikea. Spjälsäng är inte aktuellt än då vi kommer ha en vagga den första tiden. Men ett skötbord behöver vi ju ha ganska snart. Hade sett ut ett ganska enkelt och smalt skötbord men nu är vi inne på att köra på ett lite bredare med lådor under. 
 
Visningarna och budgivningen av lägenheten är nu över. Köparen var här igår och tittade en extra gång, och han var väldigt positiv så imorgon skrivs kontraktet vilket känns konstigt och skönt på samma gång. Skönt att det är över, men konstig känsla att någon annan ska flytta in i "vår" lägenhet. Men husköpet känns väldigt bra, så det ska på ett vis bli skönt att lämna lägenheten bakom sig. Vi var även bjudna på fika hos de vi köpt huset av igår. Vi fick information som vi kan tänkas behöva veta när vi sedan bor där. Nytt överlåtelsedatum för huset kom vi överrens om igår också, så nu är det onsdagen den 12/4 som gäller :) Köparen av vår lägenhet vill ta över den så fort som möjligt, och vi kan även ta över huset tidigare än planerat så det är winwin för alla! Det innebär dock att det är lite mer än fyra veckor tills vi får nycklarna, vilket känns helt galet. Mellan dessa två besök igår hann jag med och träffa en kär gammal vän. Lina och jag lunchade ihop på torgstallet. Himla mysigt att få prata ikapp lite, då vi inte setts sen i somras!

Förra helgens Gekås-besök blev lyckat. Vi hittade nästan allt vi behövde, vilket innebär att to-do-listan inför bebisens ankomst minskas allt mer, även om det är en del saker kvar fortfarande. Vissa saker är dock svåra att göra innan vi får tillgång till huset. Och på tal om huset, en fågel viskade i mitt öra att bilder på huset önskades. Har dock bara prin-screen-bilder från hemnet, men kanske kan bjuda på några, annars får ni ge er till tåls tills vi fått nycklarna så jag kan ta bilder själv.
 
Nu laddar jag upp inför nästsista veckan på jobbet! Det är en fullspäckad vecka jag har framför mig, så förhoppningsvis kommer den gå fort. Ha en fin vecka!

Lugn helg

Helgen har varit lugn och skön. Fredagen gick fort, eftersom jag inte var hemma förrän efter 17. Lördagens lunchdate på torgstallet var både god och mysig ;) Slog till på en lammburgare för då vet jag att skulle bli både mätt och belåten. Syrran och jag åkte sedan vidare till Dalstorp för eftermiddagskaffe. Under tiden som jag var borta åkte Mattias till tippen med en första omgång skräp. Det lär väll bli ytterligare några lass innan jag känner mig klar med vinden.

Idag har jag dels duschat av alla blommor (de måste ju glänsa fint till visningen på fredag), tvättat en maskin tvätt och varit hos en kollega och köpt loss bebiskläder och bebisartiklar som hon ändå ville bli av med. När jag kom hem därifrån gick jag igenom vad vi egentligen har i klädväg. Sorterade även alla kläder i storleksordning och lade sedan ner de i plastpåsar som jag märkte med respektive storlek så vi smidigt får tag i de kläder vi behöver. Har även skrivit en lista om vad vi behöver köpa på Gekås nästa helg, och det känns faktiskt skönt att det inte behövs så mycket kläder till pyret i magen, men dock en hel del annat!

Nu blir det strax käk här. Vi lyxar till det och ska äta samma rätt vi åt igår också eftersom det blev så himla mycket över! ;) Skönt att inte behöva laga någon mat idag i alla fall. Nu till veckan väntar jobb, simning, Gekås och lägenhetsvisning, spännande!
  
Lammburgare med sötpotatis-pommes och coleslaw.
 

Hemrydsgatan 6B

Här är några av bilder som fotografen tog i samband med annonsen på hemnet:
 
 
Välkomna på visning:
Fredag 10/3 kl. 16-16.45
Måndag 13/3 kl. 17-17.45

Husägare och lägenhetsförsäljare

Nu är papprena äntligen påskrivna, och vi är därmed husägare. Nu ska vi bara försöka få sålt vår lägenhet också, men det ska nog gå det också! Fotografen var här och tog kort igår så lägenheten publicerades på hemnet idag, så nu får vi helt enkelt vänta och se. Känns både pirrigt och spännande! Det ska bli skönt och endast fokusera på en bostad sen, just nu är det lite jobbigt att vara mittemellan två bostäder, men det är svårt att undvika just när man flyttar ;)
 
I lördags var vi i Borås och beställde barnvagn, både liggdel och sittdel. Det blir en Emmaljunga Super Viking liggdel och en Emmaljunga Super Nitro sittdel. Båda två i färgen lounge grey. Bilder kommer när den levererats :) Känns bra att äntligen har beställt en vagn, ytterligare en sak att bocka av på att-göra-listan. Passade även på att komplettera lite bebiskläder till Pyret i strl 68. Om två veckor planerar vi en tur till Gekås, så efter det kanske vi kan bocka av ännu fler saker på den där bebis-listan. Har föresten fått svar från försäkringskassan angående graviditetspenningen, och gissa vad?! Jag fick det beviljat, vilket innebär att den sista mars gör jag min sista arbetsdag på ett bra tag framöver. Känns faktiskt väldigt bra, även om det säkert kommer bli lite långtråkigt att "bara gå hemma". Jag får helt enkelt passa på och vila upp mig inför vad som komma skall ;)

Idag slutade jag tidigt, och tycker faktiskt jag hunnit med ganska mycket i eftermiddag. Det brukar jag i o för sig tycka de dagar jag inte sover när jag kommer hem, för då går eftermiddagen så himla fort ;) Imorgon väntar jobb 10.00-17.15, sedan tar jag helg och vad den kommer erbjuda är ännu delvis oklart. Jag började förra veckan med att röja på vinden, så vi får se om jag hittar någon kraft till att fortsätta med det. Har fått sånt behov av att gå igenom, rensa och slänga det vi inte längre använder eller vill ha. Det beror nog dels på att jag inte vet hur mycket jag kommer orka göra om några veckor, men också att det är rensat och färdigt till den kommande flytten. En sak som jag planerat och blev påmind om nu när jag kikade i kalendern är att jag ska möta upp syrran och Vicky (kusinens fru) på Torgstallet för fika/lunch på lördag. Ska bli himla mysigt, då vi tre inte umgås så ofta.

Hoppas ni får en fin helg!


 

RSS 2.0