Höstlov :)

Dagen har varit hyfsat bra . Jag har fått en hel del gjort idag också :) Jag har bl.a. kollat på några avsnitt till av Full Frys , pluggat en del , kollat på Rallybrudar , kladdat ner på ett papper vad jag ska kolla efter på Gekås och skrivit en lista på vad jag behöver ha med mig till älskling nästa vecka . Nästa vecka är det lov , vilket jag inte riktigt har fattat än , är fortfarande inställd på att jag ska till skolan imorgon . . . Hoppas det hinner ändras för jag har annat planerat än skolan den kommande veckan :

Måndag : Ska följa med till Leos Lekland för att vara en hjälpande hand .
Tisdag : Körlektion på eftermiddagen .
Onsdag : Gekås :D
Tordag : Ikea :D
Fredag : -
Lördag : -
Söndag : -

Ha ett härligt lov - det ska jag ha !

Elsa - dagen !

Kom precis på att jag har namnsdag idag och den enda som kommit ihåg det är min mormor som jag fick kort av igår ... Visserligen kanske inte alla vet att jag heter Elsa i andranamn men mamma påminde mig så sent som igår om att jag har namnsdag idag men inget grattis än så länge ! ;) Om hon inte sagt nej innan jag går och lägger mig ikväll så tänker jag påminna henne för ett grattis ska jag minsann ha ;)

Hittills har jag hunnit med att plugga , varit på insamling , kollat på Full Frys , en tripp till Gällstad ( jag övningskörde ! ) och lite annat smått och gott :)
Känner att jag fått en hel del gjort men har fortfarande en del kvar ! Det är tur att jag har morgondagen på mig också :) Ska fixa i ordning med lite papper nu tänkte jag .

Humöret är tyvärr inte på topp idag , jag vet inte riktigt vad det är  men det går nog över hoppas jag ! Känner att jag börjar få huvudvärk också :/

Lite bilder som jag tog förra veckan :






Umgås med de du tycker om och lägg inte energi på dina ovänner - det är livet för kort för !

Skänker en tanke till Moa Henrikssons familj vars dotter/syster gick bort igår efter en tids sjukdom och kämpande . Dikten nedan är tillägnad Moas familj och vänner :


En flickas ljus är tänt ,
men bara några år senare har det vänt
Bra start på livet men dåligt slut
med en elak tumör som putade ut .
Klagomål i kroppen läkarna fick
inga nyheter när de från sjukhuset gick .
Läkarna undersökte men inget fel de fann
det gick ett tag innan de något nytt fick fram .
När beskedet kom tillslut
förstod man att det inte finns någon väg ut .
Det enda man kunde gör är att finnas vid hennes sida
även fast det gjorde ont att se henne lida .

Hon borde varit kvar på denna jord
suttit och spelat yatzy vid vårt bord .
Tyvärr är det inte såhär ,
hennes liv på jorden avslutat är .
Moa som är en ängel numer
sitter och tittar ner på oss och ler .
Cancer är något man ska ta på allvar
så ta vara på livet och håll hårt i de du har kvar !

Tänk på alla som cancer har
så skänk en liten slant var !
Annars kanske cancern någon i din närhet tar ,
passa på nu medans de fortfarande finns kvar .


Vila i Frid Moa !


Förväntansfull :)

Nu var det några dagar sedan jag skrev men det är inte hela världen . . 

I måndags hade jag ytterligare en körlektion och igår skrev jag färdigt en inlämning och skickade in den - skönt att kunna bocka av den på min To - Do lista :) Dagen har betstått av att kolla på lite roliga youtube - klipp bl.a. Full Frys och The Dead Terroist , men också lite plugg i samhäll . . :/

Morgondagen ser ut att bestå av plugg den också - inte så kul men det får gå !
Nästa vecka är det lov och det ser jag verkligen framemot :) 

Ha en trevlig kväll !

Halkan och snö . . .

Först kan jag berätta att körlektionen i måndags gick galant ! Det var lite segt att vänta medan andra körde , men men . . .

Idag begav vi oss till Jönköping för att få halkan avklarad . Det var nyttigt och jag håller med många andra , det var skitskoj ! Om det inte var så dyrt hade jag absolut kunna tänka mig att göra om det :) Vädret var kanonfint ända tillvi skulle åka hem . Då började det snöa ( ! ) , på tok för tidigt om ni frågar mig . Det var första gången jag körde när det snöa , dock övergick det rätt fort i lätt regn så jag lär troligtvis få vara med om värre snöoväder senare ! Men jag blir inte ledsen om det inte blir så ;)

Resten av kvällen blir lugn , ska snart bege mig till tv:n . Huvudvärken börjar smyga sig på och tröttheten börjar infinna sig . Jag förstår inte varför jag alltid är trött ? ! Sover jag för mycket är jag trött och sover jag för lite är jag trött för det . Lagom är givetvis bäst men hur fanken vet man det ? Det är ju olika från natt till natt !

Helgen kommer spenderas på jobbet . När jag stiger upp vid strax innan sju på kördag morgon kommer jag troligtvis bara tänka pengar , pengar , pengar ! Det är ungefär så man får se på saken när man jobbade åt andra förra helgen plus denna helgen som är sin egna :)

Nu ska jag inta soffläge , ha det fint !

Helgen är snart över . . .

Ja usch jag vet inte var dagarna tar vägen . Det känns som att jag inte hinner blinka innan det är måndag igen . I fredags kom jag hem från skolan vid strax innan fem . Satte mig och pluggade lite . Efter maten begav vi oss till våra små - kusiner :) I går jobbade jag i stort sett hela dagen och när jag kom hem hade vi kompisar till mamma och pappa på besök som även sov över här . I dag var det jobb som gällde igen och när jag kom hem så var mormor och morfar här . Inte varje dag man träffar de ! Mitt i allt detta har jag även hunnit plugga .

Imorgon ska jag ha min första körlektion i U - hamn . Ska bli spännande och se hur det går ! Nu ska jag göra i ordning lite tills imorgon och även försöka plugga ! Ha det fint :)


Update :)

Igår begav syrran och jag oss till Borås för att handla lite . Smart som vi var kollade vi aldrig upp när affärerna öppnade utan vi tog för givet att det öppnar tio , det är ju självklart eller hur ?! Hur självklart vi än tyckte att det var så hjälpte inte det oss jättemycket när vi var vid Knalleland vid strax innan halv elva och de öppnar elva . Vi åkte då isället till Sjukhuset för att inhandla medicin åt mamma på apoteket . Dock öppnade inte de heller förrän elva så vi fick snälllt stå utanför och vänta en stund . När vi sedan kom tillbaka till Knalleland gick dagen ganska fort vilket slutade med att jag fick hem tre ringar , ett par skor , två par vantar och en halsduk :) Jag är nöjd med mina inköp och är stolt över mig själv för att jag inte köpte något som jag sedan hade ångrat eller haft dåligt samvete över !

Sitter i skolan för tillfället . Idag var det kortdag , slutade tolv . Anledningen till att jag fortfarande sitter kvar här är att jag har kört - min nästsista lektion i Tranemo innan vi beger oss till Ulricehamn :) Ska åka med bussen som går om 10 minuter sen ska jag hem och plugga lite . Imorgon behöver vi inte åka till skolan , vi får jobba hemma på bägge lektionerna vilket innebär att jag ska plugga hela dagen imorgon och det SKA jag faktiskt göra ! Jag ska försöka få så mycket gjort som möjligt eftersom att vi faktiskt har fått saker som ska göras !

Dags att bege sig ut i blåsten ! Ha det fint ! :)


Min dag :)

Idag har jag som sagt var jobbat mellan 9 - 15 , vilket gick väldigt fort - skönt det ! Dock kan man bli väldigt irriterad på de kunder ( läs; tyskar! ) som kommer in tio min innan vi stänger och handlar för över 3000 spänn !

Sedan jag kom hem har jag pluggat lite och plockat i ordning saker på mitt rum . Medan jag var på jobbet och tjänade pengar var de här hemma flitiga nog och dammsög och våttorkade golven , inklusive mitt rum - bra fördelat där tycker jag allt ! Så nu är nog mitt rum renast i hela väääärlden ;)

Har även blivit sugen på att framkalla fler bilder från extrafilm . Snål som jag är så tänkte jag passa på nu när man får 50 kr rabatt ! :) Jag ser det dock inte som att jag är snål utan smart !

Ska alldeles strax börja med maten , eftersom att mamma fortfarande inte är helt frisk slår vi andra våra kloka huvud ihop och slänger ihop fläskfilé , ris och champinjonsås :) Mums ! Håll tummarna för att det går bättre med såsen idag än vad det gjorde igår !

Studie- och städ dag !

Idag har jag fått en hel del gjort vilket känns skönt ! Trots att vi haft studie idag gick jag ändå upp vid 6.45 . Anledningen till det är att pappa skulle in till tandläkaren och jag följde med för att övningsköra vilket jag inte ångrar :) Tycker det är kul att köra nu när jag börjar komma in i det . När jag kom hem åt pappa och jag frukost tillsammans sedan åkte han till jobbet och jag började plocka undan lite på mitt rum . Innan lunch hade jag tvättat en maskin och hängt upp en maskin tvätt, vikt tvätt , dammtorkat mitt rum och gjort klart och skickat in två inlämningar . . Och nu på eftermiddagen har jag dammtorkat hela övervåningen förutom toan , pluggat lite till och fikat . Inte illa pinkat för att vara mig ! ;)

Imorgon väntas jobb , 9 - 15 , så det blir ingen sen kväll för mig idag inte ! Innan dess ska jag dock laga mat eftersom att mamma är lite krasslig och bara ta det lugnt resten av kvällen . Tycker att jag förtjänar det efter en dag som denna !

Just det ja , jag hittade en sida nyss där man kan designa sin egen almanacka . Har velat göra det länge men den sidan jag har kollat på tidigare ( personlig almanacka.se ) har jag inte riktigt varit nöjd med formatet . Men nu har jag hittat en annan sida ( tryckdig.se ) där formatet är A5 , precis som jag vill ha ! :D Vi får väll se när den landar i min brevlåda . Det blir nog inte än på några månader , den jag har nu är faktiskt fortfarande helt okej :)

Nä nu får det vara färdigskrivet för denna gången ! Ha en fin kväll :)

RSS 2.0