Dagarna mellan jul och nyår

Julen är över för detta år och det har varit lika mysigt som alltid. Fick många fina grejer, vilket måste betyda att jag varit rätt snäll i år!

Gårdagens planer till mormor och morfar fick jag snällt ställa in. Natten till juldagen drog jag på mig en rejäl förkylning. Den sitter fortfarande i, men går ändå åt rätt håll. Mormor och morfar kan jag åka till när jag känner mig bättre! Jag är tacksam för att det inte är magsjuka i alla fall, det gäller ju att se det positiva.

Hade tagit semester idag, så dagen har varit väldigt lugn och jag tror att den kommer att fortsätta i den andan. Imorgon och på torsdag vankas det jobb innan jag är lite ledig igen. Syrran var förbi med lite grejer innan, bland annat julklapp från mormor och morfar och nässpray till mig. Vi slängde ihop lite käk innan hon begav sig hemåt igen.
 
Nu ska jag gå ut och kolla hur min lilla bil mår. Den har en förmåga att bli lite ringrostig när den har stått i några dagar. Det är inte roligt att stå där med en halvkrasslig bil på morgonen när man har bråttom till jobbet. Får väll kolla oljenivån och kylarvätskan så att allt är okej på den fronten.
 
Årets julgran hemma hos mor och far.

Dan före dopparedan

Det är dan före dopparedan idag. Har jobbat en stund idag men nu är det full fokus på julen som gäller. Nu är jag ledig i fyra hela dagar. Jobbar sedan två och sedan är jag ledig i några dagar till. Veckan efter nyår jobbar jag endast en dag. Lite lagom sådär, så borde varje vecka vara!

Julklapparna är nästan klara, har en kvar att slå in och det tänkte jag göra alldeles strax. Sen är allt klappat och klart inför morgondagen. Jag har förvisso inte så mycket att förbereda eftersom vi ska vara borta både på julafton, juldagen och även en sväng på annandagen. Något julgodis blev det aldrig bakat, jag hade ingen motivation till det utan prioriterade annat istället.

Nu i eftermiddag har jag plöjt igenom halva julkalendern från 1997, nämligen Pelle Svanslös. Har tittat på den eller Mysiteriet på Greveholm varje jul de senaste åren så det har blivit lite av en tradition. Jag märker dock att jag inte alls har lika mycket tid som när jag pluggade, men det gör inte så mycket. Kvällar och helger är ju alltid lediga, och det är guld värt :) Hinner säkert inte se hela, men jag vet ju vad som händer så det är inte hela världen.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska bege mig till syrran för bingolottos uppesittarkväll. Jag hoppas givetvis på högvinster på våra två lotter!
 
 
 
Hoppas ni får en fin kväll och en mysig jul! God Jul på er! :)

Sju dagar kvar till julafton

Tiden går verkligen fort. Idag är det endast en vecka kvar till självaste julafton! Klickade hem den sista julklappen tidigare idag, så det kan jag lägga bakom mig för denna gång. Började slå in julklapparna förra helgen och tänkte fortsätta med det imorgon. Något julgodis har jag inte prioriterat i år. Får se om jag gör det kommande vecka eller om det helt enkelt inte blir av detta år. Det är himla mysigt och göra men förra årets julbak åt Mattias upp förra månaden, haha.

Julen innebär fullt ös, precis som det ska vara. Den 23:e ska vi till syrran på Bingolottos uppesittarkväll, tillsammans med mamma och pappa. På självaste julafton äter vi först lunch hemma hos mamma och pappa. När vi sedan tittar på Kalle Anka åker vi till farbror och hans familj där vi är resten av kvällen. Juldagen firar vi alltid med Mattias släkt hos hans pappa. Annandagen är väll den dag som ser mest annorlunda ut från år till år, men detta år tillbringas den hos mormor och morfar för min del.
 
Ser ni på årets julkalender föresten? Det gör jag, och jag måste säga att jag tycker den är bra. Förra året var en besvikelse i mina ögon, men årets är både spännande och underhållande. Tycker det är roligt att det fortfarade görs bra julkalender. Mina favoriter är Mysteriet på Greveholm, Tjuvarnas jul och Pelle Svanslös och det är ganska svårt att hitta nya favoriter.

Imorgon är årets upplaga av Musikhjälpen slut. Jag har tittat så mycket jag kunnat! Det är så bra med Musikhjälpen för man behöver inte titta slaviskt på det, utan kan gå och småpilla med annat under tiden. Gillar konceptet och att det görs för en god sak är ju bara pricken över i:et. Helt klart en av de bättre veckorna på året :)

Nu ska jag strax börja med maten: cevapcici, klyftpotatis och paprikasås står på menyn ikväll. Ha en fortsatt fin helg!

RSS 2.0