Självklarhet efter självklarhet

Det känns som att jag fortfarande inte piggnat till efter min konstiga natt i måndags . Jag är vääldigt trött ! Om jag ska vara ärligt så vet jag inte riktigt vad det är jag är trött på . Kan det vara att jag har plugg ända upp till öronen eller är det att jag helt enkelt inte har tagit igen den sömnen än ? Jag tror på det förstnämnda fast jag hade haft en anledning att gå och lägga mig en stund om jag sa det sistnämnda ! Det är jobbigt att vara så trött , speciellt när man inte känner att man har tid att lägga sig framför tv:n och vila :/

Kommit en bra bit på projektarbetet idag i skolan vilket känns toppen . Vi har fortfarande ganska mycket kvar att göra men ju mer vi får gjort desto bättre känns det , förstås ! Jag hinner inte med att vara trött just nu ! Det ska jag nog lyckas klämma in när jag blir pensionär . Fast å andra sidan så har de fullt upp jämt ;) Ska de till tandläkaren en dag så anser de att de har fullt upp hela dagen , stressigt till och med . Haha det kan inte vara lätt att vara gammal ;)

Nu får jag ta och göra någon nytta ! Jag kan inte låta en hel dag gå till spillo , det har jag inte råd med !

Måndag - Annandag Påsk

Idag är det annandag påsk vilket innebär att skolan börjar imorgon igen efter en veckas lov :) Vädret har varit helt fantastiskt och jag har fått väldigt mycket gjort ! Jag mjukstartar morgondagen med att sluta tidigare då jag har tagit ledigt sista lektionen för att agera taxichaffis till Borås Lasarett åt pappa .

Dagen har bestått av väldigt mycket pluggande men också matlagning och en härlig promenad . Vaknade 3.30 imorses och kunde absolut inte somna om . Efter fyrtio minuter utan ett enda tecken på trötthet gick jag upp och satte mig vid tv:n . Där blev jag sittandes i två timmar . Innan jag gick och la mig i hopp om att somna om gick jag ner och fixade lite frukost , en tallrik kräm med mjölk och en macka . Ni kan skriva upp att jag var vrålhungrig ! :) Vid halv sju somnade jag om och vaknade av att telefonen ringde vid 9.45 . Då kändes det inte lika lätt att gå upp kan jag lova ! Jag vet en som kommer vara halvt död ikväll !

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och hoppas på bättre sömn inatt !

Långfredag hos mormor och morfar i bilder


Mormor fixar och donar i köket .




Vi kom dit med en bukett vitsippor


Morfar och Emma steker på altanen .


Mormors handmålade par pydde bordet fint .




Ursöta kycklingar !


Icecream

Köpte en jättesöt liten glasburk på Hemma Hos Haglunds i onsdags ;




Söndag - Påskdagen

Sitter här och försöker skriva på en inlämning vilket går sådär bra . Det underbara vädret gör det svårt att koncentrera sig och jag känner att jag inte har tid att gå ut och sätta mig i en solstol . Jag har ganska mycket saker som jag måste göra innan jag överhuvudtaget kan tänka tanken att gå ut och sola ! Sedan känner jag mig inte helt hundra så därför prioriterar jag att göra något vettigt ! Vi får se hur det ser ut senare idag och hur jag känner mig .

Som jag skrivit i tidigare inlägg jobbade jag till ett igår , därefter tvättade jag först bilen för att sedan städa den invändigt också . Det tog tid , lååång tid faktiskt , men nu är det gjort och jag kan bocka av detta på min "att göra - lista" . Tro det eller ej men jag har faktiskt kunnat bocka av riktigt många saker på min lista ! Det känns härligt :)

Det känns fruktansvärt skönt att vi är lediga imorgon också , det behöver jag . Nu är snart denna ledighet över och som vanligt har den gått alldeles för fort ! Tittade igenom min kalender innan och insåg att det är mindre än två veckor kvar till samhällsrapporten ska in vilket gör mig liiite stressad ! Det är svårt att njuta av sin ledighet när man har mycket att göra och om man nu kan njuta för stunden får man bita i det sura äpplet och göra det senare . Den tanken , att göra det senare , gillar inte jag !

Ska försöka hinna lägga upp lite bilder från besöket hos mormor och morfar senare idag men vi får se hur långt jag kommer innan kvällen är slut ! Hoppas att ni har det mycket bättre än jag idag :)

Lilla Jag

Igår när jag satt och kollade på kort i datorn i samband med korten som jag satte in i albumet hittade jag en mapp med kort från barndomen !


Jag i dopvaggan


Gammelmormor Elsa och jag


Syskonskaran






Jag var en tröttis redan då , haha !


Skärtorsdagen

Det var några dagar sedan jag skrev . Jag har haft lite annat att göra . Kalaset i fredags var trevligt , dock kände jag inte jättemånga men det var trevligt ändå :) Både lördag och söndag satt vi bänkade framför tv:n och kollade på Skilda Världar så fort vi kunde ! Trots att det var över tio år sedan den serien sändes är det lika spännande då som nu , om inte mer nu ! I måndags och i tisdags uträttade vi några ärenden ! I tisdags eftermiddag var jag tvungen att åka hem för att ta mig in till Borås för ett enda köp . Igår var ElinPelin här och vi gjorde en hel del nytta ! Vi skrev klart och lämnade in vår labbrapport och skrev lite på PA . Idag har jag fått en hel del gjort . Jag har varit hos sömmerskan som syr min balklänning , städat toaletterna , dammsugat hela huset , satt in kort i album , pluggat och haft några korta besök ! Ikväll kommer älsklingen hit , imorgon bär det av till mormor och morfar i Reftele , ska bli roligt ! :) På lördag vankas det jobb och städningen samt tvättning av bilen !

Nu ska jag göra lite till nytta innan jag ger upp för idag :) Glad Påsk på er !

Påsklov !

Nu tar jag välförtjänt påsklov ! Det har varit en tuff vecka med mycket i kalendern . Nu är nästan allt gjort ! En sak som återstår är att jag ska på kalas ikväll , det är dock inget jobbigt eller betyngande på något sätt så därför räknas inte det ;)

Mitt lov se ut såhär:
Fredag : Kalas hos Marie
Onsdag : Elin kommer till mig och vi ska bl.a. jobba med projektarbetet .
Torsdag : Pluggdag
Fredag : Besöka mormor och morfar !
Lördag : Jobb och ev. plugg .
Söndag och måndag : Pluggdagar

Utöver detta kommer jag givetvis att göra annat också men detta är min  veckoplanering i stora drag !

Ska ta bussen hem om en kvart för att fixa mig inför kvällen samt packa inför helgen :) Nä dax att bege sig till skåpet för att se vad som ska få följa med mig hem över lovet ! Ha en underbar helg :)


Min dag

Om du inte är intresserad av att läsa om hur min ganska upp- och ner vända dag har varit borde du sluta läsa här !

Min morgon började rent utsagt pissdåligt . Efter att ha kört pappa till jobbet åkte jag till farmor och farfar för att lämna en tidning . Tidningen låg i min väska där mycket annan skit låg också . När jag tog upp tidningen såg jag att den var kladdig . Rätt snabbt inser jag att något av de som jag hade packat ner i väskan inför nationella provet hade läckt . När jag börja undersöka saken ser jag att korken på min smoothie flaska hade lossnat ! Flaskan låg alltså helt öppen och det var ungefär då jag insåg att det inte bara var tidningen som var nerkladdad . Inne hos farmor tömmer vi väskan och mycket riktigt så var det inte bara tidningen som var full av smoothie utan även handkräm, nässpray, tuggummi, nycklar, usb - minne, NP - häftet och läppglans . Tack och lov klarade sig busskortet ! Väskan och sakerna fick stanna i Torsbo mendan jag åkte till skolan och skrev NP . När jag var klar åkte jag och hämta upp sakerna som legat på tork i några timmar . Nationella provet gick väll sådär . Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa :) Skönt att det är över i alla fall !

Eftersom att jag var hemma hyfsat tidigt , var bara i skolan för att skriva prov idag , har jag hunnit med en hel del . Jag har dammsugat huset , städat toaletterna , tvättat , handlat , packa inför några dagar i Jkpg och pluggat :) En sak som jag också har hunnit med är att vi har hjälpts åt att göra klart det sista inför imorgon då våra fina husvagn som ska byta ägare då mamma och pappa ska bli med husbil istället . Något som jag inte är allt förtjust i då jag starkt gillar vår blåa polar ! Valet att byta till husbil kan vara det dummaste min föräldrar kommit på !

Nu är det bara imorgon också , sedan är det helg och påsklov ! Underbart :) Vad som händer då skriver jag i ett annat inlägg . Detta blir nog långt ändå ;) Ha det fint !

Pladder

Tussilagona som jag plockade igår har redan slagit ut och är riktigt fina nu !

Idag är det inte riktigt lika fint väder som det var igår men det gråter inte jag över just nu eftersom att jag har fått en hel del pluggat så nu känner jag mig duktig och kan gå och lägga mig med gott samvete senare :)
När denna veckan är över kan jag ta en veckas ledigt med gott samvete ! Ladda om och sedan köra järnet de sista veckorna . Inlämningen som ska in imorgon har jag hyfsat koll på . Jag bör hinna skriva det lilla som är kvar på lektionen imorgon . Nationellt prov i svenska på torsdag känns mindre bra då jag inte ens läst igenom hela häftet en gång . Jag har dock inte jättemånga texter kvar så de ska jag fixa senare ikväll eller imorgon . Innan jag äntligen har lov ska jag skriva en argumenterande text på engelskalektionen på fredag . Det känns inte heller jättebra men jag ska nog överleva denna veckan trots allt ändå :)

Återigen har jag kommit i det stadiet då jag inte känner mig stressad över vad som komma skall . Tyvärr går det upp och ner och innan jag publicerat detta inlägg känner jag mig säkert superstressad över något som jag kommer på som jag egentligen förträngt ! Men that's life . Det är bara att se positivt och tänka på att det inte är långt kvar till studenten , sommar och leeedigt (från skolan i alla fall) ! :)

Bildbomb - Våren :)

Precis varit ute och tagit några härliga foton , bilderna får tala för sig själva ;






Katten var med precis överallt och helst ivägen !








Soligt och fint

Idag , liksom igår , skiner solen . Våren är ett faktum och nu längtar jag bara till det blir varmare och varmare :)

Att gå och lägga sig tidigt på en lördag resulterade i att jag vaknade tidigt idag . Var helt slut igår . Jobbade mellan 8 - 13 . När jag kom hem slängde jag i mig lite mat sedan var det bara att byta om och gå ut . Däcken på bilen skulle bytas ! Detta tog dock myyyycket längre tid än vad jag trodde . Eftersom att pappa inte kan byta var det vi andra fyra som fick göra vårat bästa med hjälp av farbror :) Vid halv tre gick mina kusiner (som följde med sin pappa hit) och jag in för att göra fika . Telefonen ringde och efter en stund var vi 10 stycken som satt vid bordet och smaskade i oss ostkaka och glass ! När vi väl sitter och mumsar i oss kommer det ytterligare tre stycken (Faster med två barn, eller barn och barn , den ena är 24 och den andra är 16 . De ville dock inte ha fika men det var en hel del folk här en stund . Siv (faster) sa till och med att det såg ut som att vi hade bilförsäljning här ute ;) Totalt var vi nog åtta bilar , tur vi har stor gård ! När däcken var bytta gick jag in och pluggade en stund . Duschade innan maten och sedan var jag ganska trött efter dagen .

Idag är det jobb som gäller igen , 9.45 - 16.15 . PENGAR ! Sedan ska jag fortsätta plugga eftersom att jag inte hann med så mycket igår . Ha en fin söndag !


Vårtecken

En riktigt vårtecken som mamma hade med sig utifrån tidigare idag ;





Nu kommer hoppet tillbaka om att det faktiskt kommer att bli en vår i år också .


Vuxenpoäng ! :)

Idag har jag deklarerat för första gången i mitt liv . Det gick lätt som en plätt :) Det kallar jag för vuxenpoäng !

Jag tror jag ångrar det jag skrev igår om att jag inte känner mig stressad . Idag är en sådan dag då jag känner mig stressad . Just nu är det både samhällsrapport , idrottsinlämning , projektarbete plus en till inlämning som vi fick idag som ska in nästa onsdag ! Det låter kanske inte mycket men de är rätt omfattande alla fyra . . . Usch säger jag bara ! Detta gillas inte . . Visserligen ska är det bara en som ska in nästa vecka men de andra har jag några veckor till på mig :) Fast nu börjar det dra ihop sig och det börjar sakta men säkert närma sig inlämningsdatumena . . Det bästa är att ta en sak i taget . Vissa inlämningar får jag faktiskt vänta med så länge , det är ju bättre att prioritera de som ska inte först :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på det bästa av "Där Fick Du !" på youtube och kolla igenom anteckningar till naturkunskaps provet till på fredag . Ha det fint !

Tankar

Jag är sugen på att skriva av mig men vet inte riktigt vad jag ska skriva . Det är inget speciellt som har hänt som gör att jag vill blogga , det är just de som är problemet ! Hur roligt är det att läsa något helt ointressant ? Jag tycker om att skriva av mig - det är därför jag har bloggen . Dels är det skönt att skriva av sig och dels är det roligt att kunna gå tillbaka och kolla vad det är man har skrivit . Jag har ju faktiskt denna bloggen för min egen skull , inte för någon annans . Att det finns folk som vill läsa det jag skriver är ju bara ett stort plus ! Ett plus som jag gillar :)

Skolan rullar på bra tycker jag . Förutom att jag har blivit lite förkyld och hängig är jag inte stressad eller mår dåligt . Vissa stunder kryper den där stresskänslan på men den är , än så länge , lätt att skaka av sig . Det är skönt att man har sådana här dagar också , att man inte går omkring och känner sig stressad hela tiden , utan kan faktiskt njuta av nuet och ta dagarna som de kommer ! Det är inte alltid så lätt men jag försöker inte att tänka allt för mycket på bal och student . När väl de dagarna kommer tror jag att det kommer bli toppen men trots all lycka tar jag ett steg närmare vuxenlivet och förhoppningsvis börjar på högskolan . Det är två stora steg som jag verkligen vill ta . Samtidigt är det jobbigt att inse att man flyttar ifrån Dalstorp och börjar bli vuxen . Men det är ett tag kvar tills dess . Nu ska jag passa på att njuta så mycket som möjligt . Ser man positivt på saker och ting så löser det sig :) 

Just nu sitter jag och kollar på Full Frys klipp på youtube . Det är aldrig fel . Trots att man kan de flesta roliga repliker tröttnar man aldrig :)  

Det blev visst ett rätt långt inlägg tillslut ;) Ta hand om er !


En helt ny människa

Efter en hel dag med pluggande ska jag nu bänka mig framför tv:n för att se Stockholm - Båstad !
Nyduschad och fräsch , är nästan som en annan människa faktiskt ;)

Helgen är över och jag tycker att den har gått lagom fort . Jag antar att det var provet igår som gjorde att helgen känndes drygare än vanligt , haha !

Trevlig söndag :)

Update:
Det blev inget Stockholm - Båstad , tv - j*veln är sönder ! Helt död .


Tråkig söndag

Ville bara kika in och säga att jag överlevde gårdagen ! Och nu syftar jag på högskoleprovet - inte kalaset ;)

Rubriken beskriver ganska bra hur min söndag är . Det är grått och trist ute , tror till och med att det regnar lite . Jag sitter inne och pluggar . Det är behövligt men väldigt tråkigt . Det positiva med detta är väll att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag sitter inne idag .

Högskoleprovet igår gick inte överdrivet bra men jag har ju ingen press på mig om att jag är tvungen att prestera bra så det känns inte helt åt fanders ändå :) Kalaset var trevligt . Alla åkte hem när jag kom men jag hade trevlig ändå :) När jag kom hem var maten precis färdig så jag satte mig direkt vid bordet . Kvällen spenderades senare framför Körslaget .

Åter till pluggandet , vi hörs !

April april

Visst är det härligt att det äntligen är april ? Eller äntligen och äntligen , jag tycker att det har gått ganska fort men längtan efter vår efter flera månader med snö och kyla finns alltid där :)

Jag har i vanlig ordning blivit smålurad . Naturkunskapsläraren försökte lura oss att vi skulle göra ett prov som skolverket hade bestämt att alla skulle göra och att betygen hängde på detta . Malin hajade direkt och därför blev nästan hela klassen aldrig lurade men sedan kom de två lite senare som åkte dit !

Imorgon är det högskoleprovet . Jag känner mig . . ja sådär taggad kan man väll säga ! Eller om jag ska vara riktigt ärlig så känns det åt helv*te ! Menmen , det är ju inget betygsgrundande så det kan ju inte gå mer än dåligt ;) Direkt efter ska jag åka på kalas . Kusinen fyller 10 år på söndag och detta firar vi en dag innan :)

Nä , nu blir det snart indisk kyckling med ris och sedan en kväll framför tv:n ! Bra uppladdning inför morgondagen .

RSS 2.0