2017-05-30


Idag är dagen du var beräknad att komma till oss, trettionde maj tjugohundrasjutton är det datum vi räknat ner och längtat till sen vi var på ultraljudet i början av november. Vi har dock redan fått titulera oss som mamma och pappa i femton dagar och det är utan tvekan de bästa dagarna i våra liv! Tänk att det var just du som låg i magen, så självklar från första stund. Älskade lillskrutt, för dig kommer vi göra allt och lite till ♥
 

När livet får en helt ny mening

Nu var det några veckor sedan jag uppdaterade här. Brukar ju skriva att mycket har hänt sen sist, men denna gången stämmer det verkligen, för bredvid mig här i soffan ligger världens finaste lilla pyre som valde att kika ut hela 15 dagar för tidigt, vilket betyder att han är exakt två veckor idag. Hela vår värld har förändrats, till det bättre naturligtvis. Det känns så overkligt, men underbart, att han faktiskt är här. Förlossningen gick bra och jag är nöjd med den såhär efteråt. Jag återhämtar mig för varje dag som går, och det är så skönt att inte ha ont "down there" hela tiden, dygnet runt. Håller på och finslipar på en förlossningssammanfattning, mest för min egen skull. Jag tycker det är roligt och givande att läsa andras förlossningsberättelser, och kommer därför publicera den på bloggen. Vill man inte läsa bör man hoppa över inlägget som heter "Förlossningssammanfattning".

Är så glad att vi hann klart med alla förberedelser. Uppdaterade ju bloggen elva dagar innan han kikade ut, och då var det fortfarande en hel del kvar att fixa inför bebisen ankomst. Vagnen fanns på Beginners när jag ringde dit och kunde hämta den när jag ändå körde pappa till Borås. Vaggan slet jag med i några dagar, och resultatet blev jag väldigt nöjd med. Det sista med skötbordet gjorde jag samma dag som vi åkte in. Rekommenderar dock inga höggravida att måla en vagga om det inte finns möjlighet att ha den i stående höjd ;) BB-väskan packades klart bara några dagar innan han kom. Så allt hann fixas klart som sagt, även om det kanske inte var med så stor marginal ;)

Gossebarnet har fått namnet Milton. Vi hade lite svårt att välja, men nu är papprena till Skatteverket postade så nu finns det ingen återvändo. Mattias har varit hemma i 10 dagar nu och återgår till jobbet imorgon, vilket betyder att Milton och jag ska klara oss själva. Det ska nog gå bra, för han är så snäll vår fina pojke♥
 
En fyra dagar gammal skrutt.

Gravidfotografering 34+5

För några veckor sedan, närmare bestämt söndagen den 23/4, mötte jag upp en tjej för att föreviga magen. Nedan ser ni några av mina favoriter. Samtliga foton är tagna av Sofia Linder. Tusen tack för ditt tålamod och engagemang!
 
 

v. 36+1 (v.37)

Vi är nu inne i maj månad, den månad som vår bebis är beräknad att komma. Jag räknar dock inte med att den kommer förrän i juni, även om jag hoppas att den behagar titta ut tidigare. Den kan komma när som helst, vilket känns både pirrigt, nervöst och spännande! Än så länge har jag inte känt av särskilt mycket, hade lite vad jag tror var förvärkar i samband med flytten för några veckor sedan, men det känns inte som att det räknas med tanke på att det var några intensiva dagar då.
 
Sista gången på föräldrakursen var igår och vi passade samtidigt på att hämta babyskyddet som vi hyr via BVC. Nu ska den bara monteras i bilen också. Vaggan är hämtad från mamma och pappa och slipningen av den är gjord. Har köpt grundfärg och snickerifärg som ska målas på också, men det får bli senare i veckan. Skötbordet är ihopmonterat och på plats, har än så länge endast lagt dit blöjor och tvättlappar men det ska dock fyllas på med mer innan den biten är helt klar. Ska köra i pappa till Borås i eftermiddag för att han ska hämta husbilen, då ska jag passa på att svänga förbi Beginngers och höra om vagnen är klar att hämtas. Enligt överrenskommelse med de ska den levereras denna veckan, och jag är ganska säker på att de skulle ringa innan, men än har jag som sagt inte hört något. Annars är kläder, filtar och påslakan upptvättat och redo att börja användas. Började packa BB-väskan lite smått igår, och att den ska användas inom en snar framtid är ju helt galet. Känns inte som det är längesen vi fick reda på att pyret börjat gro i min mage och nu räknar vi ner dagarna till det beräknade födelsedatumet som är om 26 (!) dagar.
 
Suddig mobilbild, men här är i alla fall magen i v. 32+5 (v.33).
 

Back on track

Herrejösses, det är snart en månad sedan jag skrev något sist. Tiden går i en rasande fart och jag känner att jag inte riktigt alltid hinner med. Att vi har flyttat kanske är en bidragande orsak i o för sig. Idag är det exakt tre veckor sedan vi fick nycklarna. Vi flyttade alla möbler på påskdagen och har sovit här sedan dess. Vad har jag roat mig med sedan dess då på dagarna? Packat upp kartonger, tvättat bebiskläder och försökt få huset att bli ett hem. Mellan varven har jag vilat och grejat ute i trädgården. Hittills känns det jättebra och jag trivs verkligen med att bo i hus. Visst är det mer att göra, både inne och ute, men jag har vant mig vid tanken att ta en sak i taget. Det går inte göra allt på en och samma gång, även om vi väldigt gärna vill. Det enda vi (Mattias) har gjort rent renoveringsmässigt är att slipa och lacka golvet i allrummet på övervåningen. Det blev jättebra, men det bidrog också till att vi vill göra mer där uppe och då främst fräscha till väggar och lister, men som sagt, man kan inte göra allt på samma gång.

De sista dagarna har bjudit på riktigt vårväder och igår fick jag första brännan för säsongen, att jag aldrig lär mig. Igår var det alldeles lagom varmt ute, framförallt för att vistas i solen. Den värmde gott! Igår åt jag faktiskt lunchen ute för första gången, så himla härligt att bara kunna öppna dörren och gå ut, och slippa springa upp och ner i trappor för att kunna njuta av vädret.
 
 
 
 

RSS 2.0