Nyårsafton

Det är nyårsafton idag och därmed sista dagen på det här året . Det har gått otroligt fort samtidigt som det stundtals har gått ganska sakta . Några saker som jag har hunnit med det gångna året är bland annat jobba , pluggat , varit på Öland , spenderat en helg i Falkenberg , umgåtts med vänner och kanske det det allra största för min egen utveckling ; jag vågade tatuera mig och det är något som jag inte har ångrat en sekund :) Bilder från det gångna året finns i arkiven !
 
Natten har spenderats på akuten i Borås . Pappa har haft ont av gallsten de senaste veckorna och igår beslöt vi oss för att åka in . Vi var inne på akuten vid 23.00 och hemma igen vid 04.00 . Jag är med andra ord ganska trött idag men ska ändå bege mig till Månstad senare i eftermiddag för att fira in det nya året , men först tänkte jag ta en powernap innan Anna dyker upp här vid tre :) Ser fram emot det nya året och känner att jag kan lägga 2012 bakom mig med ett leende på läpparna !
 
Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR !
 

Juldagen hos mormor och morfar

Några bilder från besöket hos mormor och morfar i tisdags får ni här medan jag är i Jönköping på mellandagsrea ;


Julafton



Ovan ser ni några glimtar från min julafton som vart väldigt lyckad ! Mer om det berättar jag en annan dag , har lite bråttom nu . Ett tidsinställt inlägg kommer upp senare i veckan medan jag är hos Emma :) Hoppas att ni också haft en riktigt fin Jul !

GOD JUL!

Vill bara kika in här och önska alla en riktigt GOD JUL ! Farmor och Farfar kommer hit på dopp i grytan mitt på dagen och sedan åker vi till kusinerna ikväll :) Hoppas ni får en mysig dag med god mat och många fina klappar !


Suddig bild - I know men det höjer mysfaktorn 

 

uppesittarkväll

En självklarhet såhär Dan före dan är givetvis Bingolotto uppesittarkväll . I år tar vi dock en paus i det och sitter i detta nu och kollar på Så ska det låta - Julspecial men när detta är slut byter vi kanal till fyran igen :) Nedan ser ni ett litet kollage , från instagram , över hur min dag har sett ut :
 

Fjärde Advent - Dan före dan

Precis som det står i rubriken är det fjärde advent idag men också dan före dan vilket alltså betyder att det är julafton imorgon , mysigt :) 

Glöggkvällen i torsdags var supermysig och bjöd på många skratt . Jag hade slagit in ett paket med många lager papper och mycket tejp som vi körde paketleken med . Innhållet vann tillslut Emma men lotten som var i var det tyvärr ingen vinst på . Tycker vi kan göra den här Glögg/mat/skratt-kvällen till en tradition :D
 
I fredags åkte vi som sagt hem hit och bakade pepparkakor . Mamma var dock nästan färdiga när vi anlände vid tio så vi hann knappt tröttna innan det var slut ;) Men det var mysigt i alla fall och det är ju huvudsaken ! Instagrambild från pepparkaksbaket ;


Natten mellan fredag och igår hade jag magkatarr . När jag vaknade upp igår mådde jag både illa , hade ont i magen och med dålig sömn i bagaget fick jag snällt stanna hemma från jobbet . Gårdagen tillbringades alltså i soffan hela dagen , antingen sovandes eller med tv-tittande . Jag hade ingen aptit alls och först vid 15-tiden tvingade  jag i mig några skedar turkisk yoghurt . Innan dess inbillade jag mig att jag skulle bli bra om jag bara drack blåbärssoppa ;) Jag trodde givetvis att jag hade åkt på magsjuka men det var det troligtvis inte eftersom att jag aldrig kräktes . Mamma trodde att det kunde ha å göra med magkattaren och min förkylning , snäll som jag är så tror jag det också ;) Nej , men det var skönt att det inte var magsjuka i alla fall ! Natten till idag sov jag betydligt bättre och var inställd på att gå till jobbet . Tji fick jag ! Magen var inte återställd och jag valde därför att stanna hemma idag också och glad är jag för det . Jag sov en stund på förmiddagen och har legat och vilat resten av tiden . Sen igår morse har jag bland annat hunnit kolla på Pippi Långstrump , Skrållan & Tjorven , Polarexpressen (så mysig julfilm) , Äntligen Hemma Julspecial och hela Pelle Svanslös (julkalendern) . Nu känner jag mig betydligt piggare och friskare vilket bådar gott inför morgondagen ! Såhär i efterhand är jag glad att jag stannade hemma och vilade upp mig istället för att stressa iväg till jobbet .. Nu är maten färdig här , och det är första gången på ett och ett halvt dygn som jag faktiskt känner hunger så det ska bli gott med revben och sallad !

Hoppas ni får en fin uppesittarkväll :)

Bilder på tårtorna

Här kommer bilder på tårtorna som serverades på mitt kalas den nionde december , bättre sent än aldrig :)

Prinsesstårta med hallon- och jordgubbsfyllning

Limetårta

Torsdag - snart helg

Veckorna går fort och det är endast fyra dagar kvar till jul :) Sista examinationen för det här året ägde rum i tisdags . Sedan dess har jag inte ägnat en minut åt att plugga , utan tar lite ledigt nu innan jul . För när julen är över måste jag dessvärre plugga till tentan i januari . Men innan dess ska jag verkligen se till att njuta av dessa lediga dagar ! 
 
Igår vart jag bjuden till min före detta dagmamma på lunch , så eftermiddagen spenderades där . Sedan klädde jag granen på kvällen och julpyntade mitt rum . Idag har jag tagit det ganska lugnt : slagit in några julklappar och packat lite inför ikväll . Jag ska ta bussen in till Ulricehamn och ha glöggkväll hos min tremänning . Efter det ska jag sova hos syrran som också ska med :) Imorgon ska vi hem hit (därför jag ta bussen, för att det är onödigt att det går två bilar) och baka pepparkakor . Sedan jobbar jag både lördag och söndag , sen är det JULAFTON !
 
Nu är det dags för mig att snabba på lite här . Ska packa det sista och byta om innan jag ska iväg :) 

Kvällens sysselsättning

Här nedan ser ni vad jag bland annat har pysslat med ikväll med julmusik på i bakgrunden förstås ! Jag är mer än nöjd :)
 

Vinterlandskap


Fredagkväll igen

Veckan har gått fort och på tisdag är den sista dagen i skolan för detta året , sedan är det hemmastudier inför tentan som gäller... Men först är det jul och nyår som ska firas innan dessa bekymmer kommer att behövas tas itu med ;) Helgen blir lugn . Vi har storstädning här hemma denna veckan (det vill säga dammtorka, dammsuga och våttorka golven) så min dag har mestadels bestått av städning , mindre roligt men skönt att den stora julstädningen är klar för i år :) Synd bara att det inte håller i sig så länge , förstår inte hur det kan bli så dammigt och skitigt efter bara några dagar ?! Jaja , efter städningen skrev jag årets julkort som ska skickas iväg senast på söndag för att garanterat komma fram innan jul .

Julstämningen har tyvärr försvunnit lite men jag hoppas att den kommer tillbaka den kommande veckan när de sista förberedelserna ska göras som till exempel att klä granen , julpynta och sätta i nejlikor i apelsiner . Kan inte fatta att de är 10 dagar kvar till julafton , vart har detta året tagit vägen ? Det är helt sinnes !

Jag hoppas ni har en fin fredagkväll och en bra start på helgen :)

Instagrambild @rosellsara / Bilder från julkortskrivningen



2 år

Idag för två år sedan tog jag körkort ! Helt sjukt att det redan har gått två år , TVÅ ÅR ! Detta innebär att prövotiden går ut idag , woopwoop :) Jag citerar Elin (vars prövotid också tar slut idag) "Nu kan vi börja köra bil på riktig, Sara!" Hihi . Helt rätt :D

I
Instagrambild ; @rosellsara

Winter

Här kommer några fler bilder som togs i fredags ;

Kladdkakemuffins med After Eight på

Delar av förmiddagen har ägnats åt detta .. Ja bakat de alltså , inte ätit upp de , hihi ;
Instagrambild ; @rosellsara

Björken

Tycker björkarna när så fina när det är riktigt kallt ute så de grenara blir alldeles vita .

Lighting

Gillar frostkänslan som blir på lamporna när det är kallt ute :)

Vinterbilder

Här är några av bilderna som jag tog i fredags . Dessa är tagna vid Dalstorpssjön ;
 

Fredagsmys

Förutom fotograferingen som jag nämnde i förra inlägget har jag varit en sväng hos farmor och farfar samt lagat mat . Mamma är iväg på julbord med jobbet ikväll så jag och pappa är hemma och har fredagsmys :) Ni ser ju själva hur mysigt vi har det ;
 


Öppna spisen med blixt (till vänster) och utan blixt (till höger) .

Är sjukligt trött ikväll så det blir sängen tidigt skulle jag tro , imorgon vankas det kalas-förberedelser inför söndag !

Underbart väder

Det har varit en underbart fin dag med sol och ca 15 minusgrader ! Fler sånna dagar , tack . Jag har gått loss med kameran , en sisådär 250-300 kort har tagits som ni ska få se så småningom . Kanske inte alla då men några stycken :) Här är en från Instagram som jag tog tidigare idag :

Bilden är tagen vid Dalstorpssjön

Min Tjugonde Födelsedag

Dagen började med sovmorgon till nio . Då steg jag upp och åt en god frukost framför julkalendern :) Vi 11.00 tog jag bussen till Ulricehamn för att möta upp Sofie . Syftet med hela besöket var ju självklart att besöka systemet för första gången ! Efter systembesöket gick vi och kikade i affärer och uträttade några ärenden . När vi kände oss nöjda med det gick vi till Format för att mätta våra magardär vi serverades supergod mat , jag kan verkligen rekommendera stället ! Vi var sedan inne en snabb sväng på ICA innan vi begav oss hemåt . Hon skulle hälsa på sin mor och far så jag fick , snäll som hon är , åka med :) Fick även en present av henne : två jättefina ljuslyktor . Resten av eftermiddagen har gått i lugnets tecken förutom zumbapasset som jag var på nu ikväll . Jag är väldigt nöjd med min födelsedag ! Det har dock inte blivit något stort firande idag , det spar vi till söndag då släkten kommer hit :) Efter det kommer det troligtvis upp bilder på det jag har fått  (även det jag har fått idag) ! Tack till alla som har grattat mig här, på facebook , sms eller samtal - det värmer så mycket 

Systemoskulden resulterade i två flaskor av årets glögg , en flaska Black Tower samt en Xide Winter :)

Bilden är från Instagram : @rosellsara

19921204

Idag för 20 år sedan var jag en nykläckt liten skit ! Jag hade bara sett världens ljus i några timmar men var ändå ganska tillfreds :) Självklart ska jag bege mig till Systembolaget lite senare men mer om det i eftermiddag eller i ikväll . Grattis till mig :D

Bilden är tagen för ett år sedan . På min nittonde födelsedag :)

Första Advent

Första advent är snart förbi och imorgon är det måndag och ny vecka igen .. Det är dock inte vilken vecka som helst utan den kommande veckan innehåller min tjugonde födelsedag :D Längtar som ett litet barn ! Så här mycket har jag nog inte längtat till julen och min födelsedag på flera år , jag vet att jag har skrivit det innan men det tål att upprepas , hihi ! 

Dagen har spenderas på jobbet där det var kallare än i en frys . Jag gick med dubbla fleecetröjor på mig ( ni som känner mig vet att jag är ganska varmblodig av mig och brukar oftast gå i t-shirt på jobbet , även vintertid ) . Dagen på ICA resulterade i en lite mer förkyld Sara , jag nyser , snorar och fryser om vartannat . Tror det beror på att det gick från nollgradigt till minus 10 på typ en natt , vad hände där ? Det är väll min vanliga tur att bli sjuk till min födelsedag . Ni minns väll för två år sedan (LÄNK) ? Jag hoppas dock att det stannar vid en vanlig simpel förkylning och så länge jag slipper halsont är jag nöjd ! Mysigt är det i alla fall när snön glittrar så fint , nästan som kristaller :)
 
Imorgon är det hemmastudier som gäller så jag ska försöka bli färdig med mitt paper , som ska in på onsdag , så jag slipper plugga på självaste födelsedagen ! :) Nu ska jag fortsätta se klart på Beck - filmen som går i kanal 4 nu ! Ha en fortsatt fin söndagskväll :)
 
 

Spelkväll

Kvällen har spenderats här hemma med syrran , brorsan och Sophia bestående av tacos , cluedo , "tärning" och Med andra ord :) Sällskapsspel spelas alldeles för sällan hemma hos oss och varje gång jag har spelat det tänker jag att det ska bli ändring på det . Ändå förändras det inte .. Jaja , det är väll mysigt de gånger det blir av i alla fall :)


Bilden är tagen från Instagram : @rosellsara

Nu ska jag krypa till kojs här . Jobb väntar imorgon !

RSS 2.0