Det manliga fängelset

Andra stoppen på båtresan var på en annan ö där de manliga fångarna hölls . Tror det var denna ön där verksamheten lades ner 1988 , det är alltså bara 25 år sedan vilket inte är så himla längesen om man tänker efter . Även på denna ön hade jag velat ha mer tid så man hade haft chansen att utforska ön mer :)


Översättning enligt google translate ; "Det är fullbordat!"

Morgonpigga kreatur

Hade tänkt mig en lång sovmorgon idag (som alla andra dagar) men vaknade till liv redan vid sju imorses av att en ko råmar utanför mitt fönster . När jag drar upp persiennerna så ser jag mycket riktigt en luring stå där och käka grönt gräs i lugn och ro . I samma sekund ser jag att han inte äter gräs i lugn och ro utan att katten retas med kossan . Jag klär på mig och inser att jag behöver kalla på förstärkning . Jag släpper försiktigt in katten i huset och står i ytterdörren och ropar på de (här hade jag nu insett att det inte var en ko som var på rymmen utan sju stycken, varav en tjur, 3 kossor och 3 kalvar). De bryr sig dock inte om mig utan vänder på sig och går åt motsatt håll . Jag går in igen och väntar på hjälpen som kommer ganska omgående . Kreaturen är nu i tryggt förvar i en annan hage som har ett helt stängsel runt om sig .

Eftersom att jag ändå var vaken och ute tog jag mig mitt livs första morgonpromenad och nu har jag precis fått frukost i magen . Bra start på dagen trots allt ;) Nu ska jag lägga mig och vila i soffan (hej pensionär!) en stund . Senare blire käk på Kabyssen och ikväll är det kalas för min yngsta kusin som fyller år idag :)

Instagrambild (@rosellsara) från morgonens promenad
 

Kvinnofängelset i Kroatien

Vårt första stopp på båtutflykten var på en ö där det tidigare har varit ett kvinnofängelse (se bilder nedan) . Taket har rasat in och invändigt såg det inte speciellt vårdat ut heller . Eftersom att stoppet inte varade särskilt länge hann jag inte gå så långt och utforska ön , vilket hade varit väldigt roligt men det jag fick se var jag nöjd över ändå :) Man kan ju inte påstå att de hade dålig utsikt !

 

Brödbakning

Idag har jag bakat bröd för första gången i hela mitt liv helt själv och det fantastiska är att det faktiskt gick att äta ;) Bakade bara en limpa ifall jag inte skulle tycka om den . Ett LCHF-bröd som jag med stor sannolikhet kommer göra om . 

Länk till receptet : http://vardagfest.blogspot.se/2013/05/erikas-frolimpa-lchf.html (Instragrambild @rosellsara)
 

Onsdagens båtutflykt

Som rubriken lyder var vi på en båtutflykt med en glasbåt , där man kan gå en trappa ner där det finns glasfönster så att man kan se havets botten , ganska häftigt faktiskt :) Vi åkte inte särskilt långt men vi stannade till på två öar (bilder kommer) och var borta hela eftermiddagen . De första bilderna från dagen publiceras nedan ;

 

Lekkväll i hettan

På tisdagkvällen anordnades lite lekar och efter det bjöds det upp till dans ;

 

En dag i smålands anda

Dagen har spenderats hos mormor och morfar i Reftele . Syrran och jag anlände vid strax innan halv tolv . Till middag fick vi fläskytterfilé , kokt potatis , sås , broccoli , morötter och grönsallad :) Efterrätten (minus blommorna) ser ni nedan , mycket smarrigt ! Trots att jag somnade en stund på eftermiddagen (alltid standard hos mormor och morfar , matkoma?) så var det väldigt mysigt och träffa de igen , det händer ju inte alltför ofta tyvärr . Systemkameran glömde jag hemma så därför från instagrambilder duga ;

 

På väg till hotellet

 

It's just me myself and I

 

Midsommarhelg

Midsommaraftonen är över . Det blev ganska lugnt för min del . Kände mig inte helt hundra vilket gjorde att jag stannade på hemmaplan efter jobbet igår . Blev bjuden på sill-lunch (köttbullar för min del) hos min farbror med familj . Efter det åkte jag hem och gjorde mig i ordning för att sedan åka till farmor och farfar en sväng innan jag till slut hamnade hos en av mina äldsta kusiner mede familj . Innan jag åkte till farmor och farfar han syrran och Kusin Anna titta in en sväng här hemma ockås . På kvällen grillade vi , drack gott , pratade och skrattade hela kvällen . Underbart att kunna sitta ute hela kvällen , det ger sommarkänslor :) Vid midnatt begav jag mig hemåt . Det tog inte många sekunder för mig att somna då jag var fruktansvärt trött efter att ha varit vaken ca 20 timmar ! Tyvärr togs det inga bilder igår så detta får bli ett bildlöst inlägg men det funkar emellan åt också hoppas jag . För att inte ha planerat gårdagen (förutom jobb) tycker jag allt att den blev väldigt lyckad ! Lite väl spontant kanske men ibland är det det bästa ;)
 
Vaknade vid elva imorses . Efter ca 11 timmars sömn var jag fortfarande trött , antar att jag sov liiiite för länge men det är skönt så länge man inte har några måsten ! Idag blir det lugnt , känner mig fortfarande inte riktigt på topp , jag hoppas att det ger med sig under dagen . Tiger ligger jämte mig här och håller mig sällskap så vi ska nog få dagen att gå , han och jag :) Med tanke på det tråkiga vädret (regn och rusk) passar det utmärkt med en riktig innemysardag !
 
Hoppas ni har en fin midsommarhelg !

Plaza Beach

 

Soluppgång

Det blev en hel del sovande både till och från Kroatien . Påvägen hem vaknade jag upp vid fyra - tiden på morgon och möttes av detta . Eftersom att jag inte så bra (ännu) på att ta kort igenom fönster nöjde jag mig därför med mobiltelefonen , helt okej det också (om än lite suddigt) . Helst av allt hade jag velat stanna bussen och gå ut och fota med systemkameran i lugn och ro men jag insåg vilka protester det skulle framkalla så jag yttrade mig aldrig om det ;) Kortet är taget någonstans i Tyskland ;

 




Varmt och skönt

Dagen började med jobb mellan 8.00-13.45 . Åkte hem och njöt av en härlig plocksallad från Icas salladsbar . Nu har jag suttit ute och njutit av det fina vädret och försökt jämna ut min bränna lite mer samtidigt som jag var helt tagen av boken jag läser nu , Spökflickan . Om ni inte var läst det så gör det :) Nu ska jag snart stilla min hunger sen duscha innan jag parkerar framför tv:n , alternativt ute i solen . Ha en fortsatt solig kväll !


Dag fyra

De första dagarna togs det inte särskilt mycket kort eftersom att vi mestadels låg på stranden då . Dag fyra , alltså tisdagen , tog vi en promenad där hundratals bilder togs . Eftersom att det en del bilder delar jag upp de i flera inlägg :) Här kommer de första bilderna ;

 
 

Home Sweet Home

Nu är jag hemma igen och hur skönt det än är att åka på semester så är det alltid en speciell känsla att komma hem och lägga sig i sin egna säng samt att slippa bo i en resväska :)

Inlägget som jag skrev i söndags vid 16.00-tiden verkar inte ha publicerats men vi har i alla fall haft en alldeles fantastisk resa med mycket sol och bad . Över 1300 bilder har tagits så jag har en del att visa , därför delar jag upp de i olika inlägg för att det ska bli någon slags struktur i bloggen ;) 
 
De första två bilderna är tagna när vi färjade över Helsingborg - Helsingör :


 
 Resten av bilderna kommer komma lite pö om pö då det , som sagt , är ganska många .

På väg

Nu är vi äntligen påväg ! Åkte från Borås vid sex imorses , nu lämnar vi snart Varberg efter ett kort stopp . Kameran är med så räkna med en del bilder när vi kommer hem . Bloggen får troligtvis vila under resan , så vi hörs igen när vi kommit tillbaka till Sverige nästa söndag ! :) Ha det så bra , för det kommer jag ha !

Bilderna är ifrån soluppgången imorses ;


Sommarlov !

Igår vid strax innan tre lämnades tentan in och jag hoppade därmed på sommarlovståget :) Så sjukt underbart ! I skrivande stund försöker jag att fylla resväskan inför fredagen . Det är nu mindre är två dygn tills vi åker vilket är helt insane ! Det ska bli så skönt att komma bort och ladda om batterierna .

Efter tentan gick vi till "Bara" vid Grand Hotell och sedan förflyttade vi oss till "Lilla Torget" och njöt ute i solen med god mat och dryck . Roligt att träffas i klassen och bara umgås , utan några måste i skolväg . Jag åkte hem vid 19.00 oich bytte om för att åka till Timmele och bugga . En bättre start på sommarlovet kan man väll knappast få ? Också Krotaien på fredag , hur bra ?! :) Livet känns allt fint nu !
 
Tack för en trevlig kväll ! Tyvärr fick inte alla plats i kollaget men det får gå ändå ;)

Juni

Helt sjukt att vi redan är inne i juni ... Vart tog de fem första månaderna vägen ?! Dagen har varit ganska lugn , lite plugg och tv-tittande i förmiddags och nu i eftermiddags har jag varit på Torpa Stenhus och kollat på årets bal , många fina personer med fina håruppsättningar och gudomliga klänningar :)

Helgen har varit fin . I fredags grillade jag i min ensamhet och i lördags klippte jag gräset , tvättade bilen och pluggade på dagen och på kvällen kom , syrran , Susanne och Emil hit för grillmys och spelkväll , mycket trevligt ! Gårdagen bestod av plugg och vila :)

Imorgon är det sista rycket innan sommarlovet väntar ! Tentan skrivs mellan 14.00-16.00 så imorgon vid den här tiden har jag SOMMARLOV , hur underbart på en skala 1-10 ? 15 skulle jag vilja påstå ! :) Efter tentan möts vi i klassen upp på ett utehak för att fira in sommarlovet och att över hälften av utbildningen är gjord ! Jo men jag måste säga att livet känns ganska bra just nu :)

Instagrambild (@rosellsara) från i fredags :


Gravidfotografering

Några bilder från fotograferingen med fina Susanne och hennes 38:a veckors mage förra torsdagen ;

RSS 2.0