Pingstliljor






Att dessa blommor kan lukta så underbart gott !


Skillnad ? Nej inte alls !

Skillnad ? Nä det tycker jag väll inte ;) Här är Basse precis hämtad och bilden nedan är hur han ser ut idag !


Morsdag

Idag är det alla mammors dag :) Givetvis har vi uppvaktat mammsen här i huset lite extra , fast det tjuvstartade vi med redan i fredags , hihi . Helgen har gått fort . Igår var vi hos ett par bekanta . Vovven i huset är sjukt söt ! Kanske slänger upp någon bild på honom sen :) I eftermiddag ska vi till farmor och farfar på fika . Efter det åker mamma , farmor och jag in till syrran i Ulricehamn för att avsluta helgen där :)

Längtan om att få uppleva bal och student blir bara större och större . Hela tiden har det alltid kännts så långt borta men nu är de två dagarna snart här . Helt sjukt vad tiden går fort . Jag skulle uppskatta om sommarlovet inte går lika fort som det sista året på Tranemo Gymnasieskola har gjort . Amen !

Fredag kväll

Slutade 11.15 idag istället för 16.00 . Det tackar man inte nej till . Lämnade in datorn , uträttade ett ärende åt mamma på apoteket och åkte sedan hem . Väl hemma deckade jag framför tv:n i två timmar . Först framåt fyra , efter en välbehövande kopp kaffe , var jag hyfsat pigg igen . Innan vi åt var syrran och jag nere hos våra kusiner en sväng :) 

Imorgon blir det storstädning av mitt lilla rum . Farmor trodde jag städade mitt rum häromdagen när hon var här ( hon syftade på att det var så stökigt ! ) . Jag svarade att det var precis det jag inte hade gjort men att det var i stort behov av det , sedan började jag prata om något annat ;) 

Nu känns det att det inte är långt kvar i skolan . Idag hade vi de sista riktiga lektionerna . Både på gott och ont . På måndag ska vi hem till en lärare på frukostfika . På eftermiddagen ska vi hem till en annan lärare för att ha bokseminarium . Mysigt att inte vara i skolan jämt :) Tisdag ska vi till Holsljunga för att umgås . Onsdag ska jag prova ut balfrisyr ( bara det säger att det börjar närma sig ! ) . Torsdag - måndag är vi lediga och veckan därpå väntar både bal och student ! Kan knappt vänta :)

Nu tror jag minsann att jag ska hoppa in i duschen och sedan bänka mig framför tv:n resten av kvällen tillsammans med en cider :) Känner att huvudet inte riktigt är med mig dag . .

Två veckor kvar

Om exakt två veckor springer vi ääääntligen upp på den där rangliga ställningen och skriker för fulla muggar ! Om två veckor är det ääääntligen dags för den dagen som man har väntat på i flera åra . Jag pratar givetvis om STUDENTDAGEN ! :D

Annars då ? Joo det knallar och går . Hade temadag i skolan idag vilket var helt okej :) Jag (jag var kanske att ta i men det är jag som sett till att det har blivit gjort) har lagat stenskott på bilen ! Innan jag åkte hem för att dammsuga stannade jag till hos farfar som var ensam hemma och höll han sällskap en stund . Om en stund ska jag möta upp mamma i affären för att hjälpa henne där . Sedan ska vi troligtvis bege oss till Gällstad . Tro det eller ej men det var faktiskt inte jag som kom med förslaget ;)

Ha en fin eftermiddag allihopa !

Nalle Puh var en smart filur


Denna fina tavla beställde jag från Tid & Rum UF . Superfin :)


Tuesday

Har precis kommit hem från en spännande fotbollsmatch . Tyvärr förlorade Dalstorp då de motståndarna gjorde ett ynka mål i sista minuten ! Men men :) Jag kan  i alla fall meddela att jag var inte mest upprörd över slutresultatet . . . Jag kan däremot konstatera att det var fruktansvärt kallt och blåsigt ute , vilket jag visserligen visste innan jag åkte men försökte då förtränga det ;) Bara tanken fick mig att rysa !

Dagen har förövrigt varit bra . Halva förmiddagen spenderade jag i skolan . Kan inte påstå att vi gjorde särskilt mycket . Att prata betyg i fem minuter samt svara på några frågor på två och en halv timme kallar inte jag att för vara aktiv ;) Vid elva åkte jag hem för att agera taxi åt pappa i Borås . Jag körde och han bjöd på fika , bra deal där ! Gipset är nu borta och när han stödjer på foten ser han ut att vara 30 år äldre , stackars människa !

Imorgon börjar jag inte förrän 11.40 , hur underbart är inte det då ? Ganska jävla mycket om du frågar mig :) Visserligen slutar jag fyra men det stör inte mig någonstans eftersom att det ändå bara är en halvdag !

Senare eller imorgon kommer det komma upp bild på en jättefin tavla :)

Söndagkväll

Vill börja med att säga att jag inte jobbade i onödan igår , inte idag heller för den delen . Så vitt jag vet är jag fortfarande vid liv . Jag är en seg jävel ;) Lite läskigt är det ändå att bl.a. Island har haft ett vulkanutbrott i helgen :o Dagen har förövrigt varit bra . Det var helt okej att spendera sex timmar på ICA . Eller nu ljög jag - det var helt okej att spendera sex timmar på ICA så länge man hade dubbelt betalt i tankarna ;)

Vädret är pissigt ! Usch , det regnar och mullrar ute . Vi får väll se om det värre . Nu ska jag göra iordning  tills imorgon och ta en varm skön dusch , det kan jag behöver efter att ha sprungit ut i ösregnet och dragit ur ElKlippo / ElKaro ( = den självgående gräsklipparen ! ) . Anledningen till att han har två namn är att pappa inte kan bestämma sig , haha ! :)

Imorgon börjar en ny vecka med nya utmaningar . Det viktigaste av allt , en dag närmare bal och student !


I Ulricehamn

Sitter i Emmas lägenhet nu . Vi har varit en sväng i Borås , först och främst för att hitta skor vilket jag också gjorde . Inte mindre än fyra stycken fick jag med mig hem :) Plus lite annat smått och gott ! När vi åkte hem kom jag på att jorden ska gå under idag . Inte för att stressa men i så fall borde det nog hända något snart , det måsta ju ta några timmar om hela jorden ska gå under :) På grund av detta köpte jag dessa skor i onödan ! Fast det värsta måste ändå vara att jag har jobbat heeeelt i onödan idag , jag kommer liksom inte ha nytta av den lönen om jag är död ! Kan även tillägga att maten som vi gjorde blev jättegod om man bortser från lite för mycket peppar ;)

Kvällen tillbringas framför Kvällen är din . Efter det tar jag vita faran och far hem till Dalstorp igen för att inte vara helt död imorgon när klockan ringer för ytterligare en jobbdag !

Ha en fin kväll :)

Fredag

Sitter i skolan just nu . Väntar på att engelskan ska börja .Två timmar är avklarade - en timma återstår ! Det är drygt ! Men jag har , tro det eller ej , fått en del gjort :) Jag har skrivit klart engelskan ( med vääääldigt stor hjälp av Regina och Anna ) Tack ! Sedan har jag även skrivit pyttelite på naturkunskapen .

Helgen består av jobb , både lördag och söndag ! Pengarna rullar in som de ska , därför drar syrran och jag till Borås på lördageftermiddag för att kolla på lite smått och gott där . Jag hoppas att turen är på min sida så att jag inte kommer hem med händerna tomma :) Kvällen spenderas i Ulricehamn med god mat ( förhoppningsvis ) och en snäll syster ;)

Nu ska jag försöka att vara lika aktiv som innan ! Vi hörs :)


Min humornivå :)

Det var faktiskt syttende mai igår ;

Vet du varför kvinnorna i Norge stoppar p-piller i näsan ?
- De vill inte ha några snorungar !

Vet du varför norrmännen vattnar flaggstången ?
- De hoppas att knoppen ska slå ut !

Vet du varför norrmännen smyger sig förbi apoteket ?
- De vill inte väcka sömntabletterna !

Vad kallas smarta personer i Norge ?
- Turister !

Efter en fotbollsmatch i Norge så frågar den ena norrmannen till den andra :
- Vad blev det för resultat ?
- 0 - 0
- Vad stod det i halvtid då ?
- Det vet jag inte för jag kom inte förrän i andra halvlek .

Varför kan inte norrmänn kolla på Hulken ?
- De går när det är grön gubbe !

Två norrmän :
- Kan du tänka dig att i USA blir en person överkörd varje kvart !
- Vilken otur han måste ha ! 

Ledig dag = godmorgon !

Idag är det verkligen en god morgon . Jag är ledig hela dagen lång och är redan vaken vilket betyder att jag kan få mycket gjort idag , bara jag lägger manken till :) Visst är det skönt att sova ut men har man mycket att göra är det lika bra att gå upp tidigt så att man inte behöver hålla på långt in på kvällskvisten ! Smart tjej :)

Nu ; Frukost !

Gränna- och Visingsöbesöket i Bilder
























Studiedag

Som man kan förstå av rubriken har jag studiedag idag :) Det är välbehövligt kan jag lova !  En extra dag ledig är aldrig fel . Laddaren till datorn gick sönder igår så jag var inte på det bästa humöret . Det ändrade sig dock fort när jag fick idén att åka in till syrran i Ulricehamn . Sagt och gjort , jag tog mitt pick och pack och spenderade natten där . Jag åkte hem rätt tidigt imorses då jag skulle åka och prova balklänningen som jag förövrigt ska hämta på fredag :) Åh jag är så nöjd med den ! Det känns som att det är en Sara klänning :) Efter det åkte jag till Natus för att hämta hennes laddare . Ni kan gissa att jag blev ööööverlycklig när datorn nu laddas fint :) Ska försöka fixa en annan laddare i veckan ! Innan jag var hemma åkte jag en sväng till mina kusiner som också har studiedag idag :)

Om ni , mot min förmodan , har missat att se att min bloggdesign har ändrats så kan jag tala om för er att det har den ;) Det är finaste Lovisa som har gjort detta underverk och jag är suuuupernöjd :D Tuuuusen tack ! :)

I eftermiddag kommer Lina hit . Det var ett väldigt bra tag sedan vi umgick så det ska bli supertrevligt :) Vi lär nog ha en hel del att prata om !

Nu ska jag fixa och dona lite här hemma !


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/574222/s-rosell?claim=2vc22543k3p">Följ min blogg med bloglovin</a>

A greeting from crazy town.

Snäckan Sara frågade mig om jag ville göra om hennes bloggdesign lite, och eftersom jag är en ganska snäll varelse (och som dessutom inte har så mycket att göra på helgerna) så gjorde jag det. Jag får hoppas att hon blir nöjd nu bara. Passar också på att slänga upp ett litet inlägg från mig också, hihi.
För den som inte känner Sara så vill jag bara säga att hon är en väldigt fin människa som bryr sig mycket om andra, och som ställer upp. I alla fall upplever jag henne så. En bra tjej, helt enkelt. Heja Sara!




/lovisa (som låtsas att det inte står Sara här under)

En lördag med Pippi är en bra lördag

Kom precis upp från ett varmt bad med en touch av hemmaspa ;) Förutom schampo , balsam och två hade jag också : facescrub , bodyscrub , ansiktsmask och hårinpackning ! Så nu är jag troligtvis den renaste tjejen i stan :)

Idag har jag varit ganska effektiv om jag får säga det själv ! På förmiddagen gjorde vi det sista som var kvar av storstädningen och efter maten satte jag mig att plugga samtidigt som jag hade på Pippi Långstrump i bakgrunden :) Två filmer hann jag med : På rymmen med Pippi Långstrump och Pippi Långstrump på de sju haven . Jag fick gjort en hel del må ni tro ! Förövrigt vill jag säga att Pippi är en klok tjej , tänk om jag var som henne ! Vad roligt jag hade haft det då :)

Nu ska jag kila ner och kolla om inte maten är klar snart , magen kurrar (undra vem som kom på ordet kurrar , rent logiskt borde det heta magen hungrar eller nått) ! Tjing

Blixtrar och dunder

Inatt har jag sovit betydligt bättre och längre så imorses när klockan var jag faktiskt ganska pigg . Det vände under dagen då det har varit äckligt varmt , troligtvis på grund av åskan som precis har dragit förbi lilla Dalstorp med dunder och brak ! Ett tag trodde jag ta mig fan att allt skulle braka ihop men det gjorde inte det som tur var :)

Cykelturen igår gjorde susen :) Idorttsinlämningen OCH projektarbetet skickades in idag . Det känns HELT JÄVLA UNDERBART ! :D Idag känns livet liiite lättare . Nu försöker jag tagga nationella i engelska imorgon , vilket går sådär . Men det ska nog gå bra ! Jag håller alla tummar jag har :)


Ingen ork kan bero på lite sömn

Imorses vaknade jag 5.45 och trodde att klockan var 7.45 . I ren panik sms:ar jag Renate och säger att jag försovit mig och att jag kommer en aning sent . Jag skyndar att klä på mig . När jag kom ner en våning sas följande :

Erik : Va fan gör du uppe såhär tidigt ?
Jag : Jag ska till skolan .
Erik : Redan ?
Jag : Jaa ! ( En aning irriterad för att Erik frågar så mycket . De som känner mig vet att jag inte har så bra morgonhumör ;) )
Erik : Sara , klockan är tio i sex !
Sara : Skojar du ? !
Erik : Nä .
Sara : Men vafan , jag trodde ju att klockan var kvart i åtta . Jag sms:ade ju Renate och sa att jag kommer försent !
Erik skrattar samtidigt som han påpekar att jag redan klätt på mig och allt !

Då det världens solsken ute imorses insåg jag rätt fort att jag inte skulle kunna somna om så jag åt frukost en aning för tidigt idag ;) Efter jag var klar (då var väll klockan strax innan halv sju) bestämmer jag mig för att åka upp till farmor och farfar för att fördriva tiden där . Stackars farmor som trodde att det hade hänt något när jag var hos de så tidigt på morgonen ! När jag sedan åkte till bussen såg jag att jag hade tagit på mig min tunna tröja ut och in !

Hur kommer det sig att man har hur mycket energi och är taggad till tusen för att ge sig ut och cykla en runda när det är precis tvärt om med pluggandet . Orken finns liksom inte där . Jag är jääävligt trött på allt just nu . Engelska nationella , svenska tal , NK - rapport , PA - rapport , idrottsinlämning och bokseminarim , inget känns särskilt lockande ! Jag förstår inte varför allt måste komma nu i slutet ? Projektarbetsrapporten kan jag acceptera , fine ! Men resten då ? Jag har nog aldrig varit såhär omotiverad till att plugga . Idrottsinlämningen känner jag mig klar med just nu . Egentligen är jag inte färdig på långa vägar men det finns faktiskt ingen ork . Jag är faktiskt en vanlig människa , precis som så många andra ! Just nu är känns det tveksamt om jag kommer klara av den sista månaden . Det känns som att jag håller på att gräva min egna grav . Så hemskt är det faktistk just nu :( Jag orkar inte hur mycket som helst ! Jag skyller på min kassa start på morgonen , det känns bra :)


Nu ska jag hoppa upp på cykeln och trampa utav bara helvete . Ska jag dö så kan jag lika gärna göra det på ett bättre sätt än genom plugg ! Hoppas på bättre humör när jag kommer hem igen :)

i got a feeling

Veckan som gått har varit upp- och ner . Tyvärr kan man inte styra över vad man känner även fast man vill .

Elin sov här natten mellan lördag och söndag , snäll som hon är ! Tack kära du ♥

Jag kan inte låta bli att tänka på att det är den nionde idag , vilket innebär att det är fyra veckor kvar tills stundenten :) Det är helt galet att det är såpass snart !

Idag har de flesta i min klass spenderat dagen i Gränna samt en tur över till Visingsö :) Bilder kommer någon gång framöver ! Det var mysigt och vi hade väldigt tur med vädret . Stundtals kändes det som sommar , åh vad jag längtar dit :)

Om man kunde styra över sina känslor hade detta inte hänt </3


Första maj

Idag är det första dagen på en ny månad . Nästa gång vi byter månad är det inte många dagar kvar till student och bal :) Åhhh vad jag läängtar ! Samtidigt känns det helt sjukt att det är jag som tar studenten i år . Det har alltid varit alla andra i släkten som man firat i juni . Då har jag tänkt att det snaaaart är min tur men då har det kännts väldigt långt borta och nu kan jag inte fatta att den dagen snart är här :)

I fredags var jag hemma från skolan vid 16.30 . Sedan hann jag knappt äta innan vi skulle in till Ulricehamn med ett flyttlass till syrrans lägenhet ! När vi sedan kom hem var jag mer död än levande . Jobbade mellan 10 - 16 igår och när jag kom hem åkte jag in och mötte upp de andra i Emmas lägenhet där det fixades och pillades . Idag pluggade jag på förmiddagen och eftermiddagen åkte mamma och jag en tredje gång till Emma i Ulricehamn för att hjälpta till att skruva ihop lite möbler som Emma , Erik och mamma roade sig med att köpa igår på Ikea :) Erik körde , mamma var med som hjälpreda / smakråd och Emma betalade ;)

Nu ska jag strax hoppa in i duschen innan jag kryper ner i min nybäddade säng :) Åh det luktar underbart , speciellt när det har hängt ute som det gjort i dag ! Hoppas att ni haft en fin helg !

Veckan som kommer ser jag inte direkt fram emot . Det är bl.a. nationella prov och rapportinlämning ! Blää :( Om jag inte uppdaterar vet ni ju varför ! Antingen är jag död eller så håller jag på att avlida av allt pluggande !

Härliga vår !

Här kommer några bilder som jag tog förra veckan då vi hade påsklov ;




















RSS 2.0