Och så var det söndag igen...

Rackarns vad veckorna, och framför allt helgerna, springer iväg. Helgen har varit väldigt lugn. Städat, plockat och grejat här hemma och trots att Mattias klättrar på väggarna tycker jag det är ganska skönt med en sån här helg emellanåt. Jag har bland annat påbörjat en julklapp, vet att det är lite väl tidigt, men kan inte låta bli att längta efter julen så här års. Nog för att hösten är vacker, men längtan till jul finns där ändå. Samma visa varje år.

Hösten och kylan kom över en natt känns det som. Mysigt med höst förvisso, men det känns som att kroppen inte riktigt har hunnit ställa sig om till svalare temperaturer. Jag som inte ens har plockat fram vinterjackan känner kanske att det är dags för det snart. Vi är ju faktiskt snart inne i mitten av oktober!

Veckan som kommer bjuder förhoppningsvis på en del guldkorn. Bara att den inte innehåller två långa jobbdagar som förra veckan är guld värt bara det!

Hoppas ni haft en fin helg och får en fin kommande vecka.

Kalas

Förra söndagen avslutades med kalas, som jag skrivit i ett tidigare inlägg. Det var troligtvis den sista varma dagen, för vi satt ute hela eftermiddagen ända tills klockan var över 19.30. Vi njöt av catering-mat som var väldigt gott. Potatisgratängen var hur god som helst. Jag hade förvisso en filt på benen, men det var ändå skönt ute. Den allra minsta på kalaset sprang omkring i shorts och t-shirt, så lite varmare än normalt för årstiden var det nog allt. Jag som är svag för solnedgångar blev helt lyrisk när solen började gå ner. Det var så vackert!
 

Filmtips: Djungelboken

Igår kväll tyckte varken Mattias eller jag att det fanns något av intresse på tv:n så vi bestämde oss för att se en film. Valet föll slutligen på Djungelboken som släpptes tidigare i år. Filmen är baserad på den tecknade varianten, men denna är mer speglad av verkligenheten skulle jag nog säga.Kaa, Baghera, Baloo och givetvis Mowgli finns med bland filmens karaktärer. Björnen Baloo tyckte jag var en av karaktärerna som till en början inte var så genomsnäll som jag har fått bilden av honom från den tecknade filmen, utan mer jävlig och full i fan. Sammansfattningsvis var filmen överraskande bra och innehöll både spänning (vid ett tillfälle blev jag riktigt rädd, skrek av skräck och hoppade upp med fötterna i soffan) och en del skratt. En mysig sevärd film helt klart, som jag verkligen kan rekommendera!
 

Välkommen Oktober

Ny månad igen, en riktigt höstmånad dessutom. Väldigt vackert när löven ändrar färg och det är sådär friskt i luften. September var mestadels varm och skön och därmed väldigt bra.

Förra helgen gick den årliga tävlingen i Boccia & Varpa av stapeln. De senaste åren har vi haft väldigt bra väder och detta år var inget undantag. Det var visserligen ganska kallt men solen sken mestadels och regnet som kom föll innan vi kom dit. Det är en mysig helg där man träffar folk man inte annars träffar så ofta längre. I söndags åkte vi direkt vidare på kalas. Trots att vi inte var hemma något gav den helgen så mycket energi. Det var ju trots allt ingen hektiskt helg på något sätt, utan en lugn sådan mestadels utomhus.

Dagen idag har gått i ett. Syrran frågade om jag ville följa med på stans höstmarknad. Sagt och gjort, vi var där vi halv elva-tiden. Det var inte supermycket folk till en början men det fylldes på ganska snabbt. Jag hade inget speciellt jag skulle ha, men kom ändå hem med 3-pack batteridrivna ljus som jag tänkte vi ska ha på balkongen i någon fin ljuslykta samt två nya parfymer. Det såldes ut tester för 100 kr flaskan. Båda var nästintill fulla så jag är nöjd! När vi kom hem fjäskade tillräckligt för syrran (bjöd på fika) och fick därmed hjälp att fixa i ordning ute på balkongen. Tomatplantorna och salladen slängdes samt gjorde rent dess krukor, balkonglådan rensades ur och rengjordes så höstblommor kunde sättas i (fick åka och köpa till en blomma då det såg lite lite ut med endast tre stycken), sopade och torkade av "golvet" samt tog undan stolarna som ändå bara stått ihopfällda hela sommaren. Det blev riktigt bra och det känns bra att det är gjort eftersom jag tycker det är SÅ tråkigt. Stort tack för hjälpen!
 
Just nu står en hel kyckling i ugnen, hoppas den blir lika god som när mamma gör det. Till det blir det ris, brunsås och sallad. Men först; en lång härlig dusch.
 


Ha en fin lördag! :)

RSS 2.0