Glad Påsk !

Kikar in här för att önska alla en riktigt Glad Påsk ! Jag har , dagen till ära , målat några ägg . Det är bara att konstatera att jag inte fick ärva min mormors målartalang , tråkigt för det kanske hade blivit lite mer färg på äggen då ;)


En försenad hälsning

I tisdags anlände ett vykort adresserat till mig och min bror . Som bilden avslöjar nedan är det från Thailand . Mor skrev och berättade att de hade det över 30 grader i vattnet och hur skönt de varmt och skönt det var ! Det lustiga är att mamma och pappa kom hem för över tre veckor sedan och detta kort hade skickats i början av deras resa vilket betyder att det tog över en månad att frakta ett litet vykort från Thailand till Sverige . Visst har jag hört talas om snigelpost men detta måste en död snigel haft ansvar för ;) Hur som helst , roligt att det kom fram till slut ! 
 

Det försenade , men ack så uppskattade , vykortet .

Pluggdag och vårlängtan

Snön har börjat smälta igen trots att det inte är så många plusgrader ännu . Dock har solen skinit hela dagen vilket bidrar en del såklart . Jag har inte varit ute en minut ens . Tråkigt kan tyckas , speciellt nu när det är så jäkla fint väder men jag har suttit med näsan i skolböcker istället . Tillsammans med en kurskamrat har jag nu rett ut nästan alla instuderingsfrågor till fysik- och kemi - tentan vilket såklart känns jätteskönt ! Men en promenad hade nog varit på sin plats för att lapa lite sol men tyckte inte att jag kunde ut och gå när jag vet att jag har mycket att plugga .. Nu är det i alla fall "bara" kemidelen som ska kollas på och sedan ska jag lära mig allt också . Det sistnämnda är väll det tyngsta gissar jag ;) 
 
Önskar att våren kommer snart . När tussilagona och vitsipporna börjar blomma får jag sådan fotolust och det saknar jag faktiskt , att fota alltså :) Visserligen är det bra att det kanske inte kommer just nu eftersom att jag är mitt uppe i tentastressen , men nästa helg tycker jag allt att det kan komma , då är vi ju ändå inne i april ! Det är en så härlig årstid som vi har framför oss och jag kan inte annat än att längta väldigt mycket tills man kan börja byta ut den tjocka vinterjackan mot en tunnare vårjacka :)
 
Påsken närmar sig med stormsteg och mina planer är inte stora . Ska eventuellt iväg på långfredagen . På lördag (påskafton) måste jag dessvärre plugga . Jag får se om jag åker till Ulricehamn en sväng på kvällen . På söndag (påskdagen) är det Boråsparken som gäller . Nonstop - dans vilket är det bästa om ni frågar mig :) Sedan sover jag hos syrran till måndag (annandag påsk) och åker sedan hem därifrån efter buggpasset på måndagkväll . Sedan är vi inne i slutspurten av tentan så jag antar att jag inte ens behöver nämna hur den veckan ser ut... 

Hoppas ni får en fin påsk :)


Tyckte jag var värd en kopp kaffe och lite tidningsläsande när jag hade pluggat så flitigt idag!

När kommer våren tillbaka ?

Just nu känns det som att våren aldrig kommer komma tillbaka . Det snöar och blåser utanför fönstret . Visserligen är det inga stora flingor som faller från skyn men vår-faktorn är så låg som den kan vara . Vill ha plusgrader och sol igen ! Det är jag nog inte ensam om att tycka , så jag förstår inte varför våren inte bara kan komma ;)
 
Sitter här och försöker svara på instuderingsfrågorna som är till fysik och kemi-tentan i början av april . Det går sådär . Eller det går ganska bra men det tar sån tid . Och med tanke på att det är ca 60 frågor inom fyra områden (El & Magnetism, Kraft Friktion och rörelse , Ljud och Ljus samt Astronomi) . Sen är det kemidelen på det också . Suck , pust och stön . Vill bara att den ska vara över ! Hemtentan klarade jag föresten , skönt att kunna släppa den åtminstone :) 

Nu ska jag vila en stund i soffan (matkoma?) för att sedan återgå till instuderingsfrågorna igen . Ha en fin onsdag alla :)

Vill ha sol och klarblå himmel !

Die Sonne Scheint

Vi har verkligen inte varit bortskämda med att solen skiner men jag tror minsann att det håller på och vända för nu har det varit ganska många soldagar den senaste tiden :) Jag klagar inte , tvärtom . Vårkänslorna blir allt tydligare och man kan inte bli annat än lycklig när man ser att snön , sakta men säkert , smälter bort .

Läser till seminariet här hemma idag , har läst igenom det en gång och tänkte att jag ska skumma igenom det en gång till innan seminariet imorgon . Ska även ta en svängom med dammsugaren här hemma och om det fina vädret håller i sig kanske det blir en promenad i eftermiddag . Sedan är det motionsbugg i morgon mellan 18-21 i vanlig ordning . 
 
Imorgon är det fredag och man kan inte annat än att bli lite lycklig i själen . Att det dessutom är bugg imorgon kväll också gör verkligen inte det hela sämre ! Älskar denna känslan när det snart är helg och solen strålar som om den inte har gjort annat :)
 
Hoppas ni får ett fint avslut på veckan och en bra start på helgen !


Instagram (@rosellsara) bild från mobilen . Trots att det inte är så bra kvalité på bilden tycker jag ändå att den förmedlar hur vacker solen faktiskt är !

Kalas för mamma

Den nionde februari hade vi ett tidigt kalas för mamma eftersom att hon var utomlands på sin 50-års dag . Nedan ser ni några glimtar från den eftermiddagen ;


Nu är äntligen mamma och pappa hemma på svensk mark igen . Både de och jag är trötta idag så det har inte blivit mycket gjort . Semesterfirarna aka pepparkaksgubben/gumman försöker vända tillbaka på dygnet (skiljer ju sex timmar mellan Sverige och Thailand) vilket betydde att mamma och pappa var hungriga redan vid tio (precis när jag ätit frukost) så matrutinerna har blivit lite rubbade . Men imorgon är de inne i vardagsrutinerna igen ;) Deras bruna kroppar avslöjar att de har haft en alldeles fantastisk resa , precis som jag anade !

En effektiv dag och helgplaner

Dagarna flyter på  och vi är redan inne i mars ! Årets första vårmånad .  Så underbart skönt att det går mot ljusare och varmare tider samt se hur knopparna slår ut . Nu är det bara snön som ska försvinna också men det kommer det också .

Det har väll egentligen inte hänt så mycket sen sist . Hade hemtenta i tisdags som gick kasst . Det är svårt det där med ekologi och kroppen . Nu hoppas jag bara att läraren inte tycker att det gick lika kasst utan Godkänner mig med ett stort grönt G . 

Idag har jag gjort allt annat än plugga . Jag har städat toaletterna , tvättat , vikt tvätt , handlat , gett fåglarna mat , skottat m.m. Visserligen är det mestadels nödvändiga saker jag har fått gjort men dagen susar förbi lite för fort för min smak . Det måste ju vara lite ordning och reda nu när mamma och mamma snart kommer hem ;) 

Imorgon är det dags att fara till Göteborg igen för att hämta hem mor och far som varit i Thailand i 15 dagar . Tror och hoppas att de har haft det underbart ! Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och packa . Åker till Emma ikväll och spenderar kvällen , natten och morgondagen där , innan vi tillsammans åker mot Landvetter . Innan dess får vi besök som vi båda två ser fram emot , lite bebisgos står på morgondagens schema ! 
 
Ska försöka bli bättre på det här med bloggning men det är inte alltid det prioriteras (konstigt va? haha) . Har några bilder från när vi firade mamma för tre veckor sedan som inte kommit upp än , de kanske kommer upp på söndag . Nu måste jag sätta lite fart här hemma ! Hoppas ni får en fin helg :)

Kan aldrig få nog av solnedgångar , åh så vackert det är ! 
Bilden är tagen från instagram @rosellsara

RSS 2.0