Sju dagar

Nu är det inte långt kvar till Kroatien , nästa fredag vid den här tiden befinner vi oss på bussen på väg neråt i Europa. Vi beräknar att vara framme på lördageftermiddag :)


Nytta med nöje

Idag har jag förenat nytta med nöje genom att ha varit ut och letat efter de arter som vi har till tentan nästa vecka . Hittade några stycken men inte alls så många som jag trodde jag skulle hitta . Fast egentligen är det inte så konstigt med tanke på att jag egentligen gick ut för att plocka liljekonvaljer och pingstliljor men tänkte att jag kunde göra lite nytta på vägen och leta efter arterna till tentan :) Jag gick samma väg dit som hem , och det var inte särskilt långt , ändå var jag ute i över en timme . Stundtals var det riktigt varmt och skönt men det ändrades fort och i nästa sekund var det ganska kallt . Men jag lyckades hålla värmen uppe ändå !
 
Underbart fina blommor som doftar sååå ljuvligt .
 

Nu ska jag försöka lite gjort här , plocka undan lite på mitt rum . Förstår inte varför jordens dragningskraft har så stor påverkan i mitt rum , hihi :)
 

Detaljer i naturen


Lovisas dop


Ett mysigt dop trots att jag missade tillställningen i kyrkan !

Redigering av bilder

Idag har jag pluggat och redigerat bilder . Roligare än så blev inte min lördag , men jag sörjer inte särskilt mycket över det . Jag har fått en hel del gjort på plugg - fronten och det känns väldigt skönt . Förhoppningsvis gör jag klart resten imorgon ! Det blir tidig sänggång för min del ikväll , var på Sägernas Hus igår och var inte i säng förrän vid 02.45 och vaknar av ett samtal vid 9.45 . Trots att det är sju timmar sömn är jag ändå seg ikväll !
 
Mer sol åt folket :)

Utedag

Idag har det varit en riktig utedag vilket jag inte var särskilt taggad för imorses när klockan ringde och det första jag hörde var hur regnet smattrade på fönstret . När vi väl var på plats klockan nio hade regnet upphört men det var fruktansvärt kallt vilket gjorde att förmiddagen gick långsamt trots att innehållet var ganska intressant och lärorikt faktiskt :) Under eftermiddagen dominerade solen vilket gjorde att det blev varmt och skönt !

När jag kom hem vid fem slängde jag i mig lite mat innan jag var iväg och fotade fina S och hennes 38 - veckors mage :) Det har varit en bra dag utomhus med andra ord (förutom kylan i början) men det är ju nu man får passa på . Man vet ju aldrig när solen behagar visa sig nästa gång ;)


Lillördag

Vi klarade undan regnet i måndags på workshopen som hölls på Kransmossen , solen tittade till och med fram vid något tillfälle ! I måndagskväll var jag och testade fotbollsgolf för första gången . Det var mycket svårare än vad man kan tro men samtidigt väldigt skoj ! Några bilder som togs i måndags kväll :


Idag har jag varit i skolan hela dagen . Plugg från 9.00-14.00 med en lunchpaus på ca 30 min och sedan stod Mentorträff på schemat . Skönt att få lite gjort ! Nu siktar jag på att skriva klart portfolion i veckan så att jag kan koncentrera mig på art-tentan sedan . Helt sjukt att det är mindre än två veckor kvar till sommarlovet :)

Veckan rusar på i en rasande fart och idag är det redan onsdag , vilket innebär att det bara är två dagar kvar till helg . Imorgon är det ytterligare en dag som ska spenderas utomhus och yr.no visar regn på förmiddagen och uppehåll med någon solglimt på eftermiddagen . Jag har förberett kycklingsallad som jag ska ha med mig imorgon , mums ! 

Nu ska jag fortsätta plugga en stund här innan duschen och sängen väntar :)

Måndag igen

Idag är det ny veckan igen och jag ser tillbaka på helgen med ett leende . Fredagen har ni redan fått í detalj ,i ett tidigare inlägg , därför går vi direkt på lördagen . Jobbade mellan 8-13 . Sen bar det av hemåt för lite käk innan jag hoppade in i duschen och svirade om . Bussen gick 15.30 mot Ulricehamn . Efter en snabb sväng på Ica bar det av vidare mot Hökerum där kvällen mestadels spenderades :) Kubb , skratt , alkoholhaltiga drycker , grillat och trevligt sällskap gjorde kvällen till oförglömlig ! 
 
Efter ett fåtal timmars sömn vaknde jag upp i Hökerum på söndagsmorgonen . Vi mådde som vi förtjänade alla tre . Trots lite sömn och en butlande huvudvärk var jag ändå ganska pigg . Gjorde mig i ordning vid strax efter åtta för att bli hämtad av syrran två timmar senare för att fara hem till Dalstorp där det väntades dop :) På vägen hem ringer min chef och undrar varför inte jag är på jobbet . Jag sa till honom att jag hade bytt bort den för att jag skulle på dop . Eftersom att vi bara är två på söndagar i affären så var den andre själv . Efter många samtal fram och tillbaka inser jag att jag kommer missa dopet och måste åka och jobba istället . Då visste jag inte om jag skulle kunna få åka hem till dopbarnet efteråt men det fick jag redan på när jag jobbade . Var på Ica i ca 1,5 h innan jag blev avbytt . Hem och byta om fort innan jag åkte vidare till dopbarnet :) När vi kom hem därifrån åt vi och sedan totaldäckade jag i över tre timmar (!) . Mådde lite bättre när jag vaknade men huvudvärken satt fortfarande kvar . Lyckades i alla fall hålla mig vaken till de två första perioderna i hockey-finalen mellan Sverige och Schweiz ! Såg på facebook nu imorses att Sverige vann med 5-1 , inte illa :)

Tack för en superrolig kväll ! 

Vid ett ska jag vara i skolan för tre timmars utomhuspedagogik , sådär roligt när regnet står som spön i backen . Vi får helt enkelt hoppas på att det hinner gå över tills dess ! Ha en fortsatt fin måndag :)


Full fart

Dagen har verkligen gått i ett . Och bara för att ni ska veta hur duktig jag har varit kommer jag nu skriva vad jag har gjort i tidsordning (i punktform) :
  • Startade en maskin tvätt
  • Plockade ner den torra tvätten
  • Åt frukost
  • Tvättade bilen
  • Klippte gräset (Fick åka ifrån och köpa bensin)
  • Pluggade
  • Lagade lunch
  • Käkade lunch
  • Städade
  • Fikade
  • Hjälpte pappa att måla huset
  • Käkade kvällsmat (Grillat kött , champinjonsås , grönsallad och rotfrukter i ugn = mums !)
  • Blogguppdatering
Den sista punkten är alltså det jag gör nu för er som inte förstod det :) En effektiv dag där mycket har blivit gjort , sånna dagar gillar jag ! Och att vädret har varit fantastiskt skönt gör ju det hela lite bättre , och fredag på det ! Om det inte hade varit för att jag ska jobba imorgon så hade detta varit en fan så bra dag . Jobbar visserligen bara mellan 7.45-13.00 så det är inte hela världen . Imorgon kväll bär det av till Hökerum för tjejkväll , ska bli roligt ! Sover där och kommer hem till Dalstorp igen lagom till söndagens dop :)

Nu blir det en dusch innan jag bänkar mig framför Let's Dance . Jo just de ja , Sverige vann ju igår . Överraskande må jag säga , men såklart jätteskoj !
Trevlig helg på er :)

Kanske skulle byta yrke ? 

En intensiv torsdag

Dagen har gått i ett : gick upp vid halv åtta imorses , en timme senare satt farmor och jag i bilen påväg till Ullared för att besöka det stora gula huset - Ge - Kås :) Vi kom ut fyra timmar senare , lite fattigare men många prylar rikare !

Nu ikväll har jag hjälpt pappa med att måla huset , det är ganska skoj faktiskt :) Kanske inte när man har hela huset att måla , lagom är ju alltid bäst . I skrivande stund sitter jag och kollar på hockeyn, Sverige möter Kanada och det står 2-2 med ca 5 minuter kvar av matchen , det återstår att se om det blir förlängning . 

Imorgon ska jag troligtvis fortsätta hjälpa pappsen med målningen . Förutom det ska städning och pluggning hinnas med :)

Trevlig kväll på er ! 


Tisdag och dans

Idag redovisades Enkät-projketet som vi har arbetat med i grupp under två veckors tid . Så skönt att det är över och att man äntligen kan lägga det bakom sig :) Nu är det "bara" portfolion , tentan , litteraturen som ska läsas inför seminariet på fredag samt utegårds-uppgiften som ska göras också , sedan tar jag sommarlov ! :)

Vädret har varit som en berg- och dalbana idag . Ena stunden stod regnet som spön i backen för att i nästa sekund  sluta och låta solen titta fram . Just nu skiner solen till och från och jag hoppas att regnet håller sig borta ikväll . Det är andra veckan som dansen i Timmele - parken anordnas . Förra veckan var det kanon väder med strålande sol och 20 grader varmt . Idag är det , som sagt var , inte lika varmt men vi får nog vara nöjda så länge regnet håller sig borta . Det är visserligen utomhus men vi är ju i alla fall under tak så det ska nog inte gå någon nöd på oss :) Nu ska jag svira om och sedan åka .

Hoppas ni får en fortsatt fin tisdag vad ni än gör !


Några mobilbilder som togs igår :)

Ett hav av vitsippor

Det här möts man av när man åker på vår grusväg , hur vackert ?! :) Det är likadant på båda sidor av vägen , sjukt vackert och ett säkert vårtecken !

Ytterligare en fin helg att lägga i ryggsäcken

Helgen har , som vanligt , gått väldigt fort . Den har varit fantasisk på många sätt och vis . Dans , skratt , god mat , trevligt sällskap , sena kvällar och sovmorgon är ett bra recept på en lyckad helg :) Bilden nedan är ifrån när vi var i Hökerum igår kväll .


Instagrambild (@rosellsara)

Imorgon är det måndag och ny veckan igen då jag verkligen måste ta tag i pluggandet . Några inlämningar ska skrivas så att jag endast kan fokusera på tentapluggandet sedan . Det är inte många veckor kvar innan sommarlovet stundar . Som jag längtar ! Men innan dess ska jag lägga i en högre växel vad gäller pluggandet så att jag kan ta sommarlov med gott samvete sen :)
 
Hoppas att eran helg också har varit fin ! 

Kristi Himmelfärds Dag

Jobbade idag mellan 9.45-18.15 . Gick ganska fort faktiskt , trots att vi bara vara två stycken i butiken . Alltid skönt när jobbdagen paseras förbi smärtfritt :) Efter jobbet åker jag och hälsade på farmor och farfar och i skrivande stund sitter jag i soffan och slösurfar medan hockeyn är på i bakgrunden . Det går inge vidare för Sverige idag . Igår vann de med 5-1 mot Norge och nu i andra halvlek ligger de under med 3-0 mot Tjeckien .
 
Imorgon ska syrran och jag till Borås , shopping och växling av pengar står på schemat . Sedan bär det av till Sägernas Hus imorgon kväll . På lördag är det spelkväll i Hökerum och söndagen blir förhoppningsvis lugn ! Ser ut att bli en fin helg detta :) 

Trevlig helg allihopa !


Gjorde mig en välförtjänt piggelindrink efter dagens jobbande . Åh så god den var ! Och vilka sommarkänslor jag fick , underbart :)

Kissekatten

När jag var ute och fotade tisdags följde Tiger efter mig vart jag än gick . Lite gullig men också ganska jobbigt när han bara springer ivägen ;)


Sommarvärme

Vilken varm start vi fick på denna veckan . Igår var det 20 grader i skuggan och sommarkänslorna fanns där redan när jag rullade upp persiennerna . Hur underbart ?! :) Idag regnar det dessvärre men det behövs mellan varven också . Nu hoppas jag att regnet hinner gå över till helgen , det underlättar ju faktiskt när det är uppehåll . Bilderna nedan tog jag igår eftermiddag/kväll här hemma ;




Soligt veckoslut

Kan återigen lägga en fin helg bakom mig . Vädret har mestadels varit fint och jag har varit sådär löjligt glad över att våren äntligen är här :) Vitsipporna har slagit ut likt en explosion , El-Klippo har äntligen fått se dagens ljus efter en hel vinter i källaren , gräset blir grönare för var dag och graderna går åt rätt håll .

I fredags hade jag hemmastudier men vädret var alldeles för fint för att sitta inne och plugga så jag gjorde lite nytta ute istället , bilen fick bland annat sig en rejäl omgång , både utvändigt och invändigt sen tvättade jag upp alla mina vinterkläder , de hoppas jag att jag nu på några månader . Jobbade 10.00 - 18.00 igår och efter lite mat i magen var syrran och jag ute på en kvällspromenad . Hockeyn förstörde ju både fredagen och lördagens tv-planer och då kan man lika gärna göra något vettigt :)

Idag har jag pluggat en stund och efter maten tog jag mig en prommis idag med , underbart väder ! Nu är jag sådär härligt trött och går mest här hemma och skrotar . Borde egentligen göra lite mer nytta innan helgen är slut , mitt rum ser ut som ett bombnedslag med man måste ju ha något att göra nästa vecka också ;)
 
Hoppas ni haft en fin helg !

Den översta är ifrån dagens promenad och den understa är ifrån onsdagens promenad med Elin :)

RSS 2.0